Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

"Pe­las­tus­lai­tok­sen oltava Ou­las­kan­kaan, yri­tys­ten ja asuk­kai­den käy­tet­tä­vis­sä vuo­ro­kau­den ajasta riip­pu­mat­ta" –Näin pai­not­taa Ou­lai­nen an­ta­mas­saan lau­sun­nos­sa

Oulainen

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos on pyytänyt lausuntoa palvelutasopäätösluonnokseensa.

Oulaisten kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina.

Pelastustoimi on siirtymässä koko maakunnan kattavaan organisaatioon osaksi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta. Muutos on merkittävä. Yhden organisaation malli antaa todennäköisesti hyötyjä esimerkiksi toiminnallisesti ja taloudellisesti sekä saattaa helpottaa myös henkilöstöresurssien yhteiskäyttöä koko alueella. Uudistuksen yhteydessä on pidettävä huolta alueemme ihmisten turvallisuudesta eikä pelastustoiminnan valmius saa heikentyä.

Palvelutasopäätöksen luonnoksessa todetaan, että onnettomuuskohde saavutetaan ja tehokas pelastustoiminta käynnistetään vaaditussa ajassa vähintään 50 prosentissa kiireellisissä hälytystehtävissä. Tämä on selkeä heikennys nykyiseen 80 prosentin toteumaan eikä tätä esitystä voida hyväksyä. Oulaisten kaupunki korostaa, että pelastustoiminnan ja lähtövalmiuden tulee olla alueellisesti kattava ja riittävä.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.