50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Poliisi ta­ka­va­ri­koi: Iso erä huu­maus­ai­nei­ta le­vi­tet­ty Oulun alueel­la

Katukaupan arvo 1,6 miljoonaa euroa.

Poliisikuvaa takavarikoidusta amfetamiinista.
Poliisikuvaa takavarikoidusta amfetamiinista.

Oulun poliisilaitos on paljastanut kesän aikana rikoskokonaisuuden, jossa epäillään Ruotsista tuodun Suomeen huomattavia määriä amfetamiinia ja kannabista. Tutkinnassa saatiin estettyä ison amfetamiinierän pääsy myyntiin ja katukauppaan Suomeen.

Poliisi on selvittänyt useaa eri kansalaisuutta olevan organisaation levittäneen huumausaineita Oulun alueella. Organisaation toimesta epäillään tuodun kesän aikana maahan erittäin suuri amfetamiinierä, josta on saatu poliisin suorittamilla etsinnöillä takavarikkoon noin 30 kiloa amfetamiinia. Lisäksi tutkinnan aikana takavarikkoon on saatu yli 8 kiloa hasista ja noin kilo marihuanaa sekä käteistä rahaa ja ajoneuvoja. Takavarikoitujen huumausaineiden arvioitu katukauppa-arvo on noin 1,6 miljoonaa euroa. Määrä on poikkeuksellisen suuri Pohjois-Suomessa.

Samassa kokonaisuudessa epäillään joidenkin osalta myös talousrikoksia ja rahanpesurikoksia.

Rikoskokonaisuuden paljastamiseen ja tutkintaan on käytetty tehokkaasti erilaisia pakkokeinoja ja suoritettu runsaasti kiinniottoja, etsintöjä ja tehty yhteistyötä usean viranomaisen kanssa mm. Ruotsin poliisi, Keskusrikospoliisi ja Tulli ovat avustaneet tutkinnassa. Vangittuna on edelleen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta yhdeksän henkilöä.

–Saimme takavarikoitua Pohjois-Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen suuren erän huumausaineita, joka olisi ilman poliisin tehokasta tutkintaa päätynyt Suomen katukauppaan. Yhteistyö eri viranomaisten kesken oli myös toimivaa. Yksi maahantuontiorganisaatio, joka on koostunut useaa eri kansalaisuutta edustavista henkilöistä, on saatu lopetettua, rikosylikomisario Markus Kiiskinen sanoo.

Esitutkintapöytäkirjat ovat siirtymässä syyteharkintaan ja kokonaisuus tullaan käsittelemään tämän vuoden aikana Oulun käräjäoikeudessa.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää.