Poliisi valvoi lii­ken­net­tä Ou­lai­sis­sa: 14 sai sak­ko­ja, 4 sai ajo­kiel­toa, yksi vaa­ran­si lii­ken­net­tä tör­keäs­ti, yhdellä ei ollut korttia

Oulun poliisilaitos valvoi tehostetusti liikennettä Oulaisissa viime viikon perjantaina ja lauantaina.

Sekä liikenneyksikön että valvonta- ja hälytysyksikön voimin järjestetty tapahtuma oli päätetty järjestää, koska Oulaisten keskustassa tapahtuvasta häiritsevästä ajosta on saatu paljon ilmoituksia ja havaintoja.

Koronavirusepidemian hiljentämästä liikenteestä huolimatta valvonnan aikana annettiin 14 sakkoa ja kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Neljä henkilöä määrättiin ajokieltoon ja yksi ajoneuvon kuljettaja otettiin kiinni ajamisesta ilman ajo-oikeutta. Myös huomautuksia jaettiin 5 kappaletta.

Tällä kertaan häiriötä aiheuttavia traktoreita ei tavattu kovin montaa, vaikka niistä on tullut myös ilmoituksia poliisille pitkin talvea.

Poliisi kehottaa traktoriralliin osallistuvia ja kyseisten traktoreiden omistavia vastuullisempaan käyttäytymiseen, sillä isoista koneista aiheutuu aina isompi meluhaitta. Traktorit on tarkoitettu työn tekoon eikä keskustan hupiajeluun ja tämä olisi syytä ymmärtää.

Valvonnan suoritteita voidaan pitää liikenteen vähäisyyteen suhteutettuna lukumääräisesti merkittävinä, mikä kertoo siitä että tarvetta valvonnalle ja kuljettajien itsetutkiskelulle on jatkossakin.