Po­lii­sin te­ho­val­von­nas­sa yli 2000 kul­jet­taa pu­hal­lu­tet­tiin, Jo­ki­laak­sois­sa kaksi törkeää rat­ti­juo­pu­mus­ta

Oulun poliisilaitos osallistui valtakunnalliseen 24 tuntia kestäneeseen rattijuopumusvalvontamaratoniin.

Valvontaa suoritettiin käytössä olevilla resursseilla muiden poliisitehtävien ohessa.

Perjantain 10.5.2019 kello 14.00 ja lauantain 11.5.2019 kello 14.00 välisenä aikana koko poliisilaitoksen alueella puhallutettiin 2092 kuljettajaa. Erityisen aktiivista rattijuopumusvalvontaa suoritettiin Kainuun alueella, missä puhalluskokeita oli 1153 kappaletta. Koko laitoksen alueella valvonnassa jäi kiinni 6 kuljettajaa, joita epäillään rattijuopumuksesta ja kolme kuljettajaa, joita epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Yhden kuljettajan epäillään kuljettaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Rattijuopumukset jakautuivat alueellisesti siten, että Oulussa rattijuopumuksia oli kolme ja huumausaineen vaikutuksen alaisena autoili yksi kuljettaja. Kainuussa oli yksi törkeä rattijuopumus ja kaksi rattijuopumusta. Jokilaaksoissa oli kaksi törkeää rattijuopumusta. Koillismaalla oli yksi rattijuopumus.

Edellisen kerran valvontamaratoni suoritettiin pikkujoululiikenteeseen. Silloin kiinnijääneiden rattijuoppojen suhde puhallutettuihin nähden oli hieman pienempi. Nyt noin joka kahdessadas autoilija puhalsi yli rangaistavuuden rajan.