Pol­ku­juok­suun pääsee tu­tus­tu­maan Aa­kon­vuo­ren maas­tois­sa tors­tai­na – Haa­pa­ve­den ta­pah­tu­ma on ainoa laa­tuaan koko Poh­jois-Suo­mes­sa

Polkujuoksussa ei välttämättä juosta koko ajan. Välillä voi vaikka kävellä tai loikkia.
Polkujuoksussa ei välttämättä juosta koko ajan. Välillä voi vaikka kävellä tai loikkia.
Kuva: Vesa Joensuu/Arkisto

Korkatin metsäpoluilla käy vipinä tulevana torstaina, kun Aakonvuoren maastoissa tutustutaan porukalla polkujuoksuun. Suomen Ladun jäsenyhdistykset touhuavat elo-syyskuun aikana kaikkiaan 11 tutustumistapahtumaa lajin ympärillä. Haapaveden tempaus on ainoa koko Pohjois-Suomessa.

– Tämä on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa pääsee kokeilemaan polkujuoksua ohjaajan opastuksella. Tavoitteena on, että tapahtuman osallistuja oppii perusasiat polkujuoksun harrastamisesta, Hanna Okkonen Suomen Ladusta kertoo.

Ohjaajan vetämällä yhteislenkillä pääsee samalla tutustumaan paikalliseen polkujuoksuun soveltuvaan polkuverkostoon. Yhteislenkin vauhti on rauhallinen, ja sen yhteydessä tehdään lajinomaisia harjoitteita.

– Polkujuoksussahan ei ole nimestä huolimatta pakko juosta koko ajan. Rasituksen ja tuntemuksen mukaan voidaan välillä kävellä, loikkia tai muuten vaan hengailla juoksun lomassa, Haapaveden Ladun polkujuoksuohjaaja Hannu Karstunen huomauttaa.

Päälle kannattaa pukea säänmukaiset ulkoliikuntavaatteet, ja mukaan kannattaa ottaa vaihtosukat. Tapahtumassa on mahdollisuus testata ja lainata polkujuoksukenkiä lenkin ajaksi. Osallistujat on vakuutettu.

Tapahtuma on tarkoitettu niin uusille polkujuoksijoille kuin kokeneemmillekin harrastajille. Kello 17.30 alkava tapahtuma kestää parisen tuntia. Lähtöpaikka on Aakonmajalla.

Tapahtuman järjestävät Haapaveden Latu ja Suomen Latu.