Py­hä­jo­ki ja Ka­la­jo­ki alkavat miettiä yh­teis­tä mu­siik­ki­ta­pah­tu­maa

Pyhäjoella ja Kalajoella viritellään yhteistyötä musiikkitapahtumien osalta, kertoo harmonikkataiteilija ja omintakeisten tapahtumien yhden miehen ideariihi Timo Kinnunen Oulusta.

Kuudetta vuotta Kinnunen on ideoinut ja toteuttanut monimusiikkiin erikoistunutta Camus Calla -tapahtumaa. Mikäli koronatilanne sallii, toiminta laajenee lokakuussa entistä määrätietoisemmin myös Pyhäjoen puolelle.

Musiikkiohjelmaan on tarkoitus sisällyttää erilaisia kursseja. Kolmipäiväiset sisartapahtumat järjestetään peräkkäisinä viikkoina.

Pyhäjoen tapahtuman nimeksi tulee Music Fission Pyhäjoki (18.–20.10.) ja Kalajoen Camus Calla muuttuu MusiCallaksi (22.–24.10.). Yhteinen työnimi on Wild West Coast Festival.

– Music Fission Pyhäjoki tarkoittaa, kuten nimikin paljastaa, musiikillisten atomien jakamista, vaikka emme toimikaan yhteistyössä ydinvoimayhtiön kanssa, Kinnunen sanoo.

Tapahtumakokonaisuus on tällä kertaa ikään kuin kokeileva etuotto ensi vuoden syksyyn, jolloin yhteistyön on tarkoitus varsinaisesti käynnistyä.

Aloitustapahtumassa esiintyy muun muassa Black & White Angels Ensemble, jossa Timo Kinnusen lisäksi soittavat harpisti Anne-Marie O’Farrell ja sellisti Adrian Mantu.

– Genrerajojen yli toimiminen on ollut meidän erikoisuutemme Camus Callassa. Jatkossa se tulee korostumaan entistä enemmän. Esittelemme jokilaaksoissa uusia musiikin virtoja kansainvälisen esiintyjäjoukon voimin.

Viitasaaren nykymusiikkifestivaalin perustajiin lukeutuvalla Timo Kinnusella on laajat kansainväliset yhteydet, joita hän on monin tavoin hyödyntänyt Camus Callassa.

Viimeksi tammikuussa Kinnunen piti Budapestin kansainvälisellä Transparent Sound -festivaalilla Multi-Music/Multi-Arts -mestarikurssin.

Hän soitti lisäksi Budapest Improvisors Orchestran solistina ja kantaesitti Janos Balin Ampiaiskonserton harmonikalle, pianolle ja erikoiselle kaiutinorkesterille.

– Väittäisin, että kurssi oli varsin vallankumouksellinen.