Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

STUK ei kan­nus­ta ap­teek­kiin jo­di­tab­let­ti­os­tok­sil­le – Tšer­no­by­lin lähellä ko­hon­neet sä­tei­ly­ta­sot eivät aiheuta vaaraa Suo­mes­sa

Säteilyturvakeskus tiedottaa, että Tšernobylissä kohonneen säteilytason takia Suomessa ei ole tarvetta hankkia joditabletteja.

Ennen kaikkea joditablettia ei saa ottaa ilman viranomaisten ohjetta. Joditablettia ei tule koskaan ottaa varmuuden vuoksi, sillä on tärkeää ottaa tabletti oikeaan aikaan. Liian aikaisin tai myöhään otettuna sen suojavaikutus heikkenee.

Ukrainan presidentinkanslian mukaan Venäjän joukot onnistuivat ottamaan hallintaansa Tšernobylin ydinvoimalan torstai-iltana 24. helmikuuta. Ukrainan ydinturvallisuusviranomaisen julkaisemien tietojen mukaan säteilytasot laitoksen lähistöllä ovat kohonneet torstai-illasta alkaen. Arvot ovat nousseet reaktorien lähistöllä, mutta eivät kauempana olevissa mittapisteissä. Nousu on paikallista eikä aiheuta säteilyhaittaa Suomessa.

Tšernobylissä, nykyisen Ukrainan alueella, tapahtui ydinvoimalaonnettomuus keväällä 1986.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin