Vielä ehdit: Kil­pai­lu­ku­via kat­sot­ta­vis­sa! Osal­lis­tu sinäkin Py­hä­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan

Latauksia tehty jo paljon: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Py­hä­jo­ki­seu­tu tästä!

Suden suuhun: Al­pua­lai­sen omis­ta­ma hir­vi­koi­ra saa­liik­si kesken pyynnin

Kirosanat sinkoilevat alpualaisen koiranomistajan suusta. Mies ei halua nimeään julkisuuteen, mutta ei salaile harmistustaan.

– Kerrostalon katolta määrätään tätä susipolitiikkaa kaupungista. Ei mekkään määräillä niiden harrastuksia, mies puhisee.

Vilmingon hirviporukkaan kuuluva mies kertoo parhaassa iässä olleen, kasvattamansa norjanharmaanhirvikoiran menneen oman alueen läpi ja päätyneen Rantsilan puolelle, Peuranevalla. Siellä koira päätyi suden saaliiksi.

Rantsilan alueella sudet ovat olleet viikonloppuna aktiivisesti liikkeellä myös toisaalla niin, että Myllynevan porukka päätti jahtipäivän jo iltapäivällä.

– Jälkiä oli niin, että otettiin koira pois ja lähdettiin itsekin metsästä, kertoo porukan johtaja Rauno Kilpeläinen.

– Sudet on haitannut aika paljon ainakin meidän alueella pyyntiä ja sama tilanne on toisella puolen jokea Kerälän porukalla ja muuallakin Rantsilassa. Malliksi on saatu saalista, kun hirvet kaikkoavat, ja koiraa ei uskalla susien vuoksi päästää metsään, jatkaa Kilpeläinen.

Paavolan Metsästysseuran hirviporukat tutkivat silmäkovana pantasusien liikkeitä.

– Koko ajan porukat ja koiramiehet seuraavat, missä Luka-pantasusi liikkuu. Eihän se ole ainut susi tällä alueella, mutta siitä saa osviittaa susien liikkeistä. Koska Luka oli neljän aikaan aamuyöllä paikannettu meidän alueelle, tulikin tästä päivästä hirvenlihojen paloittelupäivä. Ei pantu koiraa metsään, kertoo Ruukin hirvimiehiin kuuluva Jari Vilmunen.

Vilmunen ymmärtää Rantsilassa koiransa menettäneen hirvimiehen tunnelmat. Vaikka suden tappamasta koirasta saa pienen korvauksen, ei se korvaa vahinkoa.