"Taide on välillä minulle suuri opet­ta­ja, välillä kuin hen­gi­tys, niin lä­hel­lä, ettei sitä edes huomaa"

Jonna Takkunen: Elämän palo Jonna Takkunen: Yhteys (omakuva)
-
Kuva: Jonna Takkunen

Syyskuu vaihtuu lokakuuksi, joka tarkoittaa sitäkin, että Pyhäjokialueella on esillä uusia näyttelyitä.

Merijärven kirjastossa ensi maanantaina avautuu Merijärveltä kotoisin olevan, alavieskalaisen Jonna Takkusen Naisen voima -taidenäyttely.

– Olen entinen toimittaja ja opiskelen kuvataidetta Lybeckerin opistolla Raahessa. Sitä myöten astuin lapsuuteni haaveisiin, unelma-ammattiini varhaisteinivuosilta. Naisen voima -teoskokonaisuus oli itselleni eräänlainen portti omaan taiteilijuuteeni suostumisessa ja omaan persoonalliseen voimaani ja tehtävääni astumisessa, Takkunen luonnehtii.

Taidenäyttelyn tuominen omaan entiseen kotikuntaan tuntuu Takkusesta hyvältä. Teokset saavat olla hänelle tuttujen ihmisten katsottavana ja tutustuttavana.

– Taide on minulle välillä suuri opettaja, välillä kuin hengitys, niin lähellä ettei sitä huomaa. Ennen kaikkea se auttaa minua näkemään itseäni ja tekee minulle näkyväksi elämässäni ja sisälläni tapahtuvia asioita. Kirjoittaminen on yhtä luonnollinen asia minulle. Siksi teosten yhteydessä jaan aforismeina ja lyhyinä runoina pienen palan matkasta, jonka sain kokea teoksen parissa.

Takkunen kertoo, että muutti aikoinaan Merijärveltä etelä-Suomeen, jossa hän opiskeli Tampereen yliopistossa historiaa, tiedotusoppia ja kuvajournalismia.

– Työskentelin 10 vuotta toimittajana, kuvaajana, graafisena suunnittelijana ja muissa viestinnän tehtävissä yrittäjänä.

Takkusella on neljä lasta ja hän asuu perheen kanssa Alavieskassa.

Naisen voima -taidenäyttely on esillä Merijärven kirjastossa lokakuun loppuun.