Konsertissa: Katso ku­va­gal­le­ria: Nais­kuo­ro Välke ja Se­nio­ri­mies­lau­la­jat viih­dyt­ti­vät yleisöä iki­vih­reil­lä lau­luil­la Mer­ku­rius­sa­lis­sa

Kevään 2023 ylioppilaat: Ni­mi­lis­tat alueel­tam­me

Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tomi Punkeri har­joit­te­lee Ab­ra­ha­min roolia

Oopperan päärooli odottaa elokuussa Limingassa.

Tomi Punkeri valmistautuu parhaillaan tähän asti suurimpaan oopperarooliinsa. Elokuussa hän laulaa pääroolin Abraham Ojanperästä kertovassa oopperassa.
Tomi Punkeri valmistautuu parhaillaan tähän asti suurimpaan oopperarooliinsa. Elokuussa hän laulaa pääroolin Abraham Ojanperästä kertovassa oopperassa.

Oulaisissa koulunsa käynyt Tomi Punkeri elää kiireistä aikaa Oulun seudulla. Lääketieteen opintojen rinnalla hän harjoittelee Limingassa elokuussa esitettävän oopperan pääroolia.

Nuori mies jakaa aikansa melkeinpä tasan musiikin ja lääkärinopintojen kanssa.

–Usein päivät menevät niin, että aamupäivä menee lääketiedettä opiskellen ja iltapäivä tai ilta sitten musiikin parissa. Tietysti sitten aika jakautuu myös vähän sen mukaan, että kuinka kiireistä kummassakin koulussa milloinkin on, hän selvittää aikataulutusta.

Punkeri kertoo olleensa aina kiinnostunut musiikista. Hän on laulanut pienestä pitäen ja opiskellut pianonsoittoa, mutta innostus klassiseen laulamiseen heräsi vasta ammattikorkeakouluopintojen aikana.

Kouluaikoina luonnistui klassisen musiikin lisäksi myös muunlainen musiikki.

–Lauleskellut olen tietty koko elämäni, aina on laulattanut! Yläasteella ja lukiossa Oulaisissa on tullut sitten ensimmäisiä esiintymisiä laulaen monissa musikaali- ja kabaree- esityksissä. Varsinaisen laulun opiskelun aloitin Jokilaaksojen musiikkiopistossa Jarmo Junnon johdolla lukioikäisenä.

–Lukion jälkeen oli klassisen laulun osalta pari vuotta hiljaiseloa, kunnes opinnot taas jatkuivat Oulun ammattikorkeakoulussa Markku Liukkosen johdolla vuonna 2011, Punkeri kertoo.

Nuoresta iästään huolimatta Punkeri on ehtinyt saavuttaa menestystä valtakunnallisissa kilpailuissa. Vuonna 2016 hänet palkittiin erikoispalkinnolla Lappeenrannan laulukilpailuissa ja vuonna 2015 hän sijoittui toiseksi Helsinki lied-kilpailun nuorten sarjassa.

Hän on laulanut myös Timo Mustakallio-laulukilpailun finaalissa vuonna 2015. Punkeri pitää laulukilpailuista ja saattaa osallistua niihin vielä tulevaisuudessakin.

–Miksei! Kilpailut ovat kuitenkin kivoja ja jännittäviä kokemuksia!

Tulevaa rooliaan Abrahamin pidot-oopperassa Limingassa hän pitää mielenkiintoisena. Jukka Linkolan säveltämästä teoksesta on kehittymässä laadukas ooppera, jossa on mukana kesäteatterifiilistä, sillä esityspaikkana on vanhan Limingan museoalue.

–Linkolan sävellys on tosi hyvä! Musiikki on niin laadukasta, että sekä rautainen oopperan asiantuntija että oopperan ensikertalainen saavat siitä varmasti paljon irti. Yleisö tulee varmasti viihtymään, hän arvelee.

Abraham Ojanperän rooli on tähän mennessä suurin oopperarooli Punkerille. Ensimmäisen oopperaroolin hän lauloi Tauno Pylkkäsen Tuntematon sotilas – oopperassa Oulun kaupunginteatterissa kolme vuotta sitten.

Abrahamin elämään Punkeri on tutustunut paitsi roolin myös kirjallisuuden kautta.

–Abraham oli sellainen hyväntuulinen ja iloinen veijarimies, jolla oli vahva side kotiseutuunsa Liminkaan. Hänestä huokui sellainen elämänmyönteisyys ja avoimuus. Ajan myötä rooli alkaa sitten toivon mukaan muovautua itseni näköiseksi.