Katso video: Jää­tans­si­näy­tök­sen kooste Ou­lais­ten esi­tyk­ses­tä

Vaalikone auttaa valinnassa: Vertaa nä­ke­myk­siä­si eh­dok­kai­den aja­tuk­siin

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Val­ko­vir­ta: "Pitkiä päiviä on viime viik­koi­na ollut, olen tehnyt par­haa­ni"

Pauliina Valkovirran (kok.) vaalivalvojaisissa jännitettiin tuloksia Haapavedellä.
Pauliina Valkovirran (kok.) vaalivalvojaisissa jännitettiin tuloksia Haapavedellä.
Kuva: Laura Seppä

Haapavetinen kansanedustajaehdokas Pauliina Valkovirta (kok.) jännitti vaalitulosta ravintola Kartanontähdessä lähipiirinsä kanssa sunnuntaina illalla. Ensimmäistä kertaa eduskuntaan pyrkivänä hän on omaan kampanjaansa tyytyväinen.

– Kaikkeni tein, mitä pystyin. Enempää en olisi pystynyt kiertämään. Pitkiä päiviä on viime viikkoina ollut, tiedän, että olen tehnyt parhaani, Valkovirta toteaa.

Ensimmäisten ennakkoäänten tultua julki puolueiden kärkinelikon tilanne valtakunnallisesti vaikutti hänestä hienoisen yllättävältä.

– Marginaalit ovat olleet pieniä neljän suurimman välillä. Oli yllätys, että Perussuomalaiset oli heti alussa vasta neljäs. Vaalikentiltä on tullut sellaista viestiä, että kaikki on mahdollista. Toivoisin, että Kokoomus olisi pääministeripuolue, Valkovirta sanoo.

Oulun vaalipiirissä tilanne näytti ennen iltayhtätoista sellaiselta, että Kokoomus olisi pitämässä nykyiset kaksi paikkaansa. Tavoitteena oli ottaa kolmaskin paikka. Valkovirta oli kerännyt itselleen siinä vaiheessa 530 ääntä.

– Hienoa on ollut aivan huikeat keskustelut ihmisten kanssa yli puoluerajojen, Valkovirta toteaa.