Katso kuvagalleria: Ou­lais­ten Jou­lu­maas­sa heräsi jou­lu­mie­li

Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Vihreä utopia uhkaa ra­ja­tur­val­li­suut­ta

Valko-Venäjän häikäilemättömästi operoima konflikti Puolan vastaisella rajalla ei ole ohitse. Idän autoritääriset valtiot johtajineen voivat edelleen käyttää siirtolaisia pelinappuloinaan. Samanaikaisesti maamme vasemmistohallituksen ote kansallisesta turvallisuudesta on hutera. Ongelmia löytyy niin puutteellisesta lainsäädännöstä kuin vihreiden sisäministereiden haluttomuudesta nähdä tilanteen vakavuus.

Vain toiveajattelija voi kuvitella, että tilanne olisi laantumaan päin. Pikemminkin myrsky on etsimässä uutta suuntaa. Siirtolaisten määrätietoinen houkuttelu Euroopan ja Suomen suuntaan ei ole loppunut. Tälläkin hetkellä lähtömaiden sosiaalisissa medioissa mainostetaan Suomea kohdemaana ja kulkureittinä Eurooppaan.

Kansainvälisen oikeuden periaatteiden hyväksikäyttö ei lopu, ellemme ole kovia kovaa vastaan. Yksi työkalu näitä tilanteita varten on selkeän signaalin lähettäminen lähtömaihin, että salakuljettajien matkaan ei kannata lähteä. Tämä vaatii meiltä omia lakimuutoksia ja niistä tiukkalinjaista viestiä maailmalle.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.