Katso vi­deo­ter­veh­dyk­set: Ou­lais­ten kau­pun­gin­joh­ta­jak­si ha­lua­vat esit­täy­ty­vät omilla vi­deoil­laan

Ukkonen iski: Salama sytytti asu­mat­to­man talon pa­la­maan Raa­hes­sa – savu ja pe­las­tus­työt hait­ta­si­vat lii­ken­net­tä tuntien ajan

Voi­ma­kas sa­de­rin­ta­ma peittää Poh­jois-Poh­jan­maan ja Kainuun tors­tai­na – luvassa 5–6 senttiä vettä vuo­ro­kau­des­sa

Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen on annettu sadevaroitus torstaille. Sateet ovat painottumassa erityisesti itään ja Kainuuseen, mutta myös Pohjois-Pohjanmaan alueella on odotettavissa 50 millimetrin päiväkohtaisia sademääriä.

– Kainuussa voidaan saada 50–60 millimetrin verran sadetta ja Pohjois-Pohjanmaallakin 30–50 millimetriä hyvinkin laajalla alueella päivän aikana. Pohjois-Pohjanmaan eteläisin osa voi olla poutaisempi, mutta on todella epävarmaa, mihin osaan maakuntaa sateet osuvat, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Marianne Santala kertoo.

Huomattavista sademääristä huolimatta kesämyrskyä ei ole luvassa. Sadealueiden pohjoisosassa, joka yltää Etelä-Lappiin, on odotettavissa 10–15 metriä sekuntia puhaltavia puuskittaisia tuulia. Myös Perämeren pohjoisosissa voidaan kokea kovia tuulia.

Torstaiksi annettu myös aallokkovaroitus, mikä tarkoittaa yli 2,5-metrisiä aaltoja. Myös keskiviikolle oltiin aiemmin annettu varoitus korkeista aalloista, mutta se peruttiin.

Ilmatieteen laitoksen ilmastokeskuksen mukaan Pohjois-Suomessa on salamoinut tänä kesänä muuta maata enemmän. Tänä kesänä Lapissa on salamoinut eniten koko maassa, toisiksi eniten salamointia on ollut Etelä-Savossa.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on salamoinut kesän aikana hieman muuta maata enemmän. Koko maassa on salamoinut kesällä 2020 hieman tavanomaista vähemmän.