Mainos

VPN-yh­teys tekee net­ti­surf­fai­lus­ta­si tur­val­li­sem­paa

-

Oletko ikinä ajatellut, millaista tietoa sinun nettisurffailustasi pystytään keräämään? Nettisurffailusi jää monien sivustojen muistiin, vaikka käyttäisit selaimessasi yksityisen selaamisen tilaa. Mm. sijaintisi ja IP-osoitteesi on helposti nähtävissä eri sivustojen omistajien toimesta. Helpoin ja yksi parhaista keinoista on käyttää nettisurffailun aikana VPN-yhteyttä, joka tekee nettiselailusta paremmin salattua ja turvallisempaa. Itsellesi sopivimman VPN-palvelun löydät helpoiten osoitteesta VPN-yhteydet.fi.

Mitä hyötyjä VPN-yhteydestä on?

VPN-yhteys tekee nettiselaamisestasi anonyymiä. Moni netinkäyttäjä luulee selaimen incognito-ikkunan tai salatun selaamisen tilan pitävän omat surffailut anonyyminä, mutta tämä ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa. Salatun selaamisen tila estää vain tietojen tallentumisen oman tietokoneesi selaimeen, mutta sivustojen omistajat voivat silti seurata selaamista IP-osoitteeseen perustuen.

Erityisen fiksua VPN-yhteyden käyttö on silloin, kun käytät avoimia wi-fi-verkkoja. Avoimet wi-fi-verkot eivät monesti ole oikeaoppisesti salattuja, jolloin sellaiseen verkkoon liittyminen on erittäin suuri tietoturvariski; salaamattoman verkon liikennettä voi nimittäin kuunnella lähes kuka tahansa. Esimerkiksi ulkomailla reissatessa ja avoimia verkkoja käyttäessä riskit voi monesti välttää VPN-yhteyden avulla.

VPN-yhteys mahdollistaa myös eri sivustojen – kuten suoratoistopalvelujen – maarajoitusten kiertämisen. Monet suoratoistopalvelut näyttävät tiettyjä sarjoja vain tietyissä maissa ja estävät pääsyn näihin sarjoihin käyttäjän IP-osoitteeseen perustuen. VPN-yhteyttä käyttäessäsi voit kuitenkin valita, mihin maahan sijoitettua IP-osoitetta käytät, jolloin suoratoistopalvelujen maarajoitukset eivät estä katselua.

Millainen VPN kannattaa valita?

Oikean VPN-yhteyden valinta ei välttämättä ole helppoa. Käyttäjien tarpeet vaihtelevat, joten yhtä oikeaa palvelua ei ole olemassa. Valinnassa kannattaa kuitenkin unohtaa heti yksi kategoria: ilmaiset VPN-palvelut. Ilmaisten palvelujen tietoturva ei ole aina taattu, ja palvelun omistajat ansaitsevat joka tapauksessa rahaa jollain keinolla. Joissain tapauksissa se saattaa tapahtua käyttäjien yksityisyyden kustannuksella. Laadukkaatkin VPN-palvelut maksavat yleensä vain muutamia euroja kuukaudessa, joten suuria summia VPN-palvelun käytöstä ei joka tapauksessa joudu maksamaan.