Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Vuoden 2020 ka­las­ton­hoi­to­mak­sut tuot­ti­vat yli 10,4 mil­joo­naa euroa

Vuoden 2020 kalastonhoitomaksuja lunastettiin nykyisen kalastuslain aikana ennätyksellinen määrä, yli 290 000 kappaletta, tiedottaa Metsähallitus. Tuottoa kertyi yli 1,5 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna. Myös vuoden 2021 kalastonhoitomaksuja on lunastettu tähän mennessä aiempien vuosien alkua vilkkaammin.

Vuonna 2020 kalastonhoitomaksuja lunastettiin ahkerasti jo alkuvuodesta eteläisessä Suomessa, jossa monet vesistöt pysyivät sulina. Maaliskuussa alkanut poikkeusaika lisäsi menekkiä huomattavasti, ja kysyntä jatkui aiempia vuosia kovempana syksyyn saakka.

Myös valmistautuminen uuteen kalastusvuoteen on alkanut ajoissa. Marraskuun alussa myyntiin tullutta vuoden 2021 kalastonhoitomaksua lunastettiin jo marras-joulukuussa yli 20 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maksuja vastaavina myynninaloituskuukausina.

–Kalastusinnostus on ilahduttava ilmiö ja lupamäärien kasvu kertoo myös kalastajien vastuullisuudesta, toteaa kalastajien puolesta ylpeänä Metsähallituksen erätalousjohtaja Jukka Bisi tiedotteessa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin