Vielä ehdit: Kil­pai­lu­ku­via kat­sot­ta­vis­sa! Osal­lis­tu sinäkin Py­hä­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan

Latauksia tehty jo paljon: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Py­hä­jo­ki­seu­tu tästä!

Yk­si­näi­nen susi laa­jen­ta­nut re­vii­riään Ahon­pe­räl­le, Piips­jär­ven kou­lul­la puhuttu asiasta op­pi­lai­den kanssa: "Ei hys­te­riaa eikä pa­niik­kia"

-

Piipsjärvellä, Ahonperän risteyksen lähellä, olevan talon pihapiirissä on tehty susihavainto lähiviikkojen aikana kahdesti.

Paikallinen suurpetoyhdysmies Jarmo Äijälä varmistaa, että jäljet ja havainnot ovat aitoja. Hänen saamiensa tietojen perusteella susi on nähty liikkuvan talon lähellä, jossa on hevosia.

– Vaekankaan alueella asustaa yksinäinen, pienijälkinen susi, joka on siirtynyt Piipsjärven puolelle asustelemaan. Ilmeisesti se on yksinäinen naarassusi, jolla ei ole laumaa, hän taustoittaa ja aprikoi suden pitävän nyt myös Ahonperän aluetta omana reviirinään.

Samalla alueella on nähty myös toinen susi.

– Se tuli järven yli, meni kantatien yli ja sitten syvemmälle metsään. Seurailin sitä, niin se poistui alueelta, Äijälä jatkaa.

Kumpikaan susista ei ole pantasusi. Havaintoja on tehty alkuvuoden aikana, joista viimeisimmät aivan lähiviikoilta.

Äijälä kerää ja varmistaa paikalliset susitiedot sekä tallentaa ne valtakunnalliseen järjestelmään.

Piipsjärven susihavainnoista hän on ollut yhteydessä myös poliisiin.

– Kun susi tulee pihoille, niin sitä pitää kolmesti yrittää hätistää valolla tai äänellä. Meillä on suora yhteys poliisiin, ja siellä ollaan ajanhermolla tilanteesta, hän vakuuttaa.

Myös Piipsjärven koululla asia on puhuttanut. Opettajat ovat ottaneet aiheen esille lasten kanssa avoimesti ja asiallisesti.

Oppilaille ja oppilaiden vanhemmille on jaettu tietoa.

– Ei ole mitään hysteriaa eikä paniikkia, eikä ole tehty mitään poikkeamia koulumatkoille. Asioista on puhuttu, vastuuopettaja Marja-Liisa Kiiveri sanoo.

Hän on kannustanut lapsia juttelemaan asiasta myös kotona.

– Vanhemmilta ei ole tullut kysylyitä, eivätkä lapsetkaan ole enää puhuneet asiasta, Kiiveri jatkaa.

Myös koululla ollaan tietoisia siitä, että poliisi sekä paikallinen suurpetoyhdysmies ovat asiasta perillä.