Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Yrit­tä­jä venyy, kun osaavaa työn­te­ki­jää ei löydy: "On­nek­si ihanat ystävät aut­ta­vat, kun kiire on kova"

Juhlapalvelu Ruustinnanhovin yrittäjä Satu Lundberg painoi loppuvuoden kiireruuhkassa pitkää päivää. Työporukasta eläköityi luottotekijä, eikä tilalle niin vain otettukaan uutta.
Juhlapalvelu Ruustinnanhovin yrittäjä Satu Lundberg painoi loppuvuoden kiireruuhkassa pitkää päivää. Työporukasta eläköityi luottotekijä, eikä tilalle niin vain otettukaan uutta.
Kuva: Laura Seppä/Arkisto

Työvoimapula on arkea monissa yrityksissä. Haapavedellä juhla- ja pitopalvelualan yrittäjänä toimiva Satu Lundberg tietää tarkkaan, mitä se tarkoittaa.

Juhlapalvelu Ruustinnanhovin työporukasta eläköityi viime syksynä luottotekijä. Tilalle ei niin vain otettukaan uutta.

Edessä oli kaiken kukkuraksi vuoden kiireisin aika pikkujoulutilauksineen. Loka-marras-joulukuun ajan yrittäjä painoi jatkuvasti pitkää päivää.

– Itse siinä joutuu joustamaan. Onneksi ihanat ystävät auttavat, kun kiire on kova, Lundberg huomauttaa.

Hänellä on taustalla parinkymmenen vuoden kokemus alasta. Yritys toimii paitsi Ruustinnanhovin miljöössä, mutta tarvittaessa pitopalvelun kanssa reissataan myös muualla.

– Asiakkaille täytyy tarjota laatua. Teemme kaiken itse. Mitään ei osteta valmiina. Ammattitaito ei anna siihen periksi, Lundberg toteaa.

Juuri työtä hakevien riittämätön ammattitaito eli osaaminen tuntuu olevan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kaikkein suurimpana rekrytoinnin esteenä. Asia käy ilmi Oulun kauppakamarin hiljattain julkistamasta jäsenkyselystä. Ongelman tunnistaa myös Lundberg.

– Jos olisi ammattitaitoista työvoimaa, pystyisin laajentamaan toimintaa. Mutta jos ei ole ammattitaitoa tai sitä on vähän, yrittäjän on pakko tehdä itse, hän kertoo.

Loppuvuoden rutistuksen jälkeen tilanne on hieman helpottanut. Lundbergin itsensä lisäksi yrityksessä työskentelee viisi tarvittaessa töihin kutsuttavaa työntekijää. Kaksi työntekijöistä on vasta aloittaneita, ja kolmas uusi on tulollaan.

Kokeista tuntuu olevan melkoinen pula kautta maan. Lundberg pohtii syitä, miksi näin on.

– Se on varmaan tämä työ, se ei maailman helpointa työtä. Lisäksi tässä on paljon viikonloppuja ja juhlapyhiä, hän luettelee.

Hän hakee uusia työntekijöitä tarvittaessa omien kanaviensa ja tuttavapiirinsä kautta. Hakua hänellä ei ole tapana laittaa julkisesti auki.

– Olen soitellut ja kysellyt, Lundberg sanoo.

Kun uusi tekijä olisi vihdoin tulollaan, on yrittäjän varauduttava vielä siihenkin, että rekrytointiajankohta on sopiva. Remmiin ei vain hypätä, vaan hommat täytyy opetella.

– Ruuhka-aikaan ei voi ottaa. Joka ikisessä paikassa on omat käytännöt, ja ammattitaito kasvaa vain tekemällä, Lundberg toteaa.