Mainos

Yri­tyk­sen brändin ke­hit­tä­mi­nen mai­nos­lah­jo­jen avulla

Mainoslahjat ovat oiva keino jalkauttaa yrityksen brändiä ja logoa sidosryhmien ja asiakkaiden pariin.

Marlea Oy - Natiivi paakuva

Logolla tai yrityksen viestillä voidaan merkata hyvin monenlaisia tuotteita, jotka soveltuvat hyvin laadukkaiksi mainoslahjoiksi tai edullisiksi jakotuotteiksi.

”Olemme koostaneet lyhyen artikkelin vinkeistä ja suosituksista, jonka avulla voit toivottavasti saada mainoslahjojen avulla lisää näkyvyyttä”, kertoo liikelahjoihin ja markkinointituotteisiin erikoistuneen Marlea Oy:n toimitusjohtaja Pasi Heikkinen.

”Pienet jakotuotteet, fanituotteet, painatettavat kangaskassit ovat ympärivuotisia suosikkeja. Kevätkauden varma merkki on yrityksen logolla varustettujen golf-tuotteiden kysynnän lisääntyminen”.

Jakotuotteet messuille ja tapahtumiin

Jakotuotteilla tarkoitetaan halpoja, pieniä mainoslahjoja, jotka on merkitty yrityksen väreillä tai logolla. Niitä tilataan usein suuria määriä kerrallaan, ja painatus on melko pieni. Suuret tilausmäärät auttavat kappalekohtaisen kustannuksen kurissapitämisessä, ja esimerkiksi ekologisen lyijykynän kylkeen tehty pieni yksivärinen painatus on hyvin edullinen.

Tapahtumissa, asiakaspalvelupisteissä ja yritysten kahvihuoneissa voidaan korostaa yrityksen brändiä suosituilla karkeilla, joiden kääreeseen tai muuhun paketointiin on lisätty yksi- tai monivärinen painatus. Myös pienet purukumipakkaukset ovat hyvä mainoskarkki, sillä niiden pakkaukseen voidaan painattaa suurempikin logo tai viesti varsin edullisesti.

Suosittu, yrityksen viestin hyvin esiintuova kaulanauha logolla on erityisesti tapahtumissa ja messuilla käytettävä jakotuote, joka soveltuu toki myös yritysten työntekijöiden edulliseksi lahjaksi tai osaksi yhtenäistä työvaatetusta. Avainnauha on lisäksi erittäin käytännöllinen tuote, joka kestää jatkuvaa käyttöä pitkään. Pitkän käyttöiän myötä kaulanauha on myös ekologinen mainoslahja, erityisesti jos nauha on valmistettu kierrätysmateriaalista. Myös edullinen mainoslahja voi olla hyödyllinen ja pitkäikäinen tuote.

Työntekijöiden ja sidosryhmien huomioiminen mainoslahjoilla

Moderneja, jakotuotteista vähän arvokkaampia mainoslahjoja käytetään erityisesti työntekijöide, sidosryhmien ja yhteistyökumppanien huomioimiseen. Yrityksen brändätyt tuotteet voivat toimia myös osana työntekijöiden työvaatetusta, tai auttaa työturvallisuudessa tai työn sujuvuudessa. Monesti pienelläkin yrityksellä on toimipaikassaan yrityksen logolla varustetut kahvikupit tuomassa yhtenäistä yritysilmettä, meille suomalaisille erittäin tärkeällä tuotteella!

Varavirtalähteet ovat kenties suosituimpia elektroniikkaan tai tietotekniikkaan liittyviä yrityslahjoja tällä hetkellä. Power bankit ovat erittäin kohtuuhintaisia ja hyödyllisiä lahjoja, joihin voidaan painaa tai lasermerkata yrityksen logo tai haluttu viesti. Varavirtalähteellä onkin suurin arvo hädän hetkellä – silloin kun kännykästä on loppumassa virta kriittisellä hetkellä, eikä latauspistokkeen ääreen päästä nopeasti.

Työntekijöiden yhtenäisestä vaatetuksesta huolehtimalla voidaan parantaa sekä yrityksen yleisilmettä, että jopa työturvallisuutta. Logomerkatut t-paidat, lippikset, sateenvarjot tai huomioliivit lisäävät työmukavuutta, samalla kun yrityksesi brändi tulee hyvin esille esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa.

Painatetut vaatteet ovat suosittuja myös yhdistysten, urheiluseurojen tai bändien lahjoina tai myyntituotteina. Myös puuvillaiset kangaskassit ovat toimivia ja edullisia lahjoja, koska niiden käyttöarvo on erittäin suuri. Ne sopivatkin mainosti mainoslahjoiksi työntekijöiden lisäksi myös erilaisille sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille.

Yhteistyökumppanien ja työntekijöiden palkitseminen

Kun haluat muistaa ansioitunutta työntekijää, arvokasta asiakasta tai yhteistyökumppania, käytännöllinen ja ylellinen mainoslahja on huomaavainen ele. Kalliimmat mainoslahjat koostuvat monesti erilaisista laadukkaista käyttötavaroista kuten brodeeratuista pyyheseteistä, hienovaraisesti merkatusta elektroniikasta, tai teknisistä vaatteista ulko- tai talvikäyttöön.

Kevään saapuessa, työntekijöiden kesälomakauden alkaessa, varmasti monelle sopiva mainoslahja on laadukas grillisetti, jonka säilytyslaatikkoon voidaan lisätä yrityksen logo monella tapaa. Grillisetti soveltuu hyvin myös yhteistyökumppaneille tai merkittäville uusille asiakkuuksille, jolloin yrityksesi muistuu positiivisesti mieleen myös vapaa-ajalla.