Kurkistus toimitukseen: Kahen Ka­ha­vit: Mondo ja kan­na­bis pu­hut­ta­vat Py­hä­jo­ki­seu­dun toi­mi­tuk­ses­sa

Seuranta: Ou­lais­ten kau­pun­gin yli­las­ku­tuk­sen tut­kin­ta etenee: Yrit­tä­jän omai­suu­den ta­ka­va­rik­ko­ai­ka jatkuu tam­mi­kuul­le

Kolumni
Tilaajille

Di­gi­stu­dios­sa olisi ve­to­voi­maa. Kuka pe­rus­tai­si sel­lai­sen Py­hä­jo­kia­lueel­le?

Haastattelin viime viikolla Tapani Launosta, miestä, joka tuntee meidänkin alueemme ruohonjuurinäkökulmasta. Launosen ammatti, location scout (=kuvauspaikkaetsijä), kuulostaa aluksi hyvin eksoottiselta ja glamourilta, kun hän kertoi järjestävänsä kansainvälisiä elokuvatuotantoporukoita kuvauspaikoille.

Hän puhuu tunnetuista näyttelijöistä kuin naapurin kavereista. Postilaatikkoon tulee käsikirjoituksia ja keikkapyyntöjä yllättäin ja pyytämättä. Kohtaamiset johtavat toisiin kohtaamisiin, jotka tuovat miehen käsiin kotimaan lisäksi Euroopan ja Amerikan. Näin voi toimia, kun on syntynyt luottamus. Launoseen sitä on. Kun kuvausryhmät tulevat ulkomailta Suomeen, Pohjois-Suomeen tai Pyhäjokialueelle he tietävät, että järjestelyt pelaavat. Kuvauspaikalle pääsee kustannustehokkaasti teknisen kaluston kanssa, kuvauspäivien aikana saa ruokaa, unta ja voi käydä vessassa.