50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Fen­no­voi­ma: Venäjän hyök­käys ja siitä joh­tu­vat lännen vas­ta­toi­met ovat suuri riski Han­hi­ki­ven ydin­voi­ma­la­hank­keel­le

Fennovoima kertoo seuraavansa tarkasti tilanteen kehittymistä. Fennovoiman johtoryhmä pitää tiiviisti yhteyttä Fennovoiman hallitukseen ja muihin projektin sidosryhmiin.

Fennovoima kertoo tiedostavansa, että meneillään oleva konfliktitilanne Ukrainassa voi vaikuttaa Hanhikivi 1 -hankkeeseen.
Fennovoima kertoo tiedostavansa, että meneillään oleva konfliktitilanne Ukrainassa voi vaikuttaa Hanhikivi 1 -hankkeeseen.
Kuva: Vesa Joensuu

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan sekä siitä johtuvat EU:n ja länsimaiden vastatoimet muodostavat suuren riskin Hanhikivi 1 -hankkeelle.

Yhtiö toteaa tiedotteessaan, että kansainvälinen tilanne on viime tuntien aikana heikentynyt ja heikkenee koko ajan, ja merkittävä aseellinen konflikti Euroopassa on nyt todellisuutta.

– Fennovoima tiedostaa, että meneillään oleva konfliktitilanne voi vaikuttaa Hanhikivi 1 -hankkeeseen. Mikäli vaikutuksia on, pyrimme lieventämään niitä mahdollisimman paljon, tiedotteessa todetaan.

Fennovoima kertoo seuraavansa tarkasti tilanteen kehittymistä. Yhtiön johtoryhmä pitää tiiviisti yhteyttä Fennovoiman hallitukseen ja muihin projektin sidosryhmiin.

– Olemme hyvin pahoillamme ja surullisia tapahtumista ja tilanteesta Ukrainassa. Alueella on paljon työntekijöidemme läheisiä ja ajatuksemme ovat heidän luonaan, Fennovoima toteaa.

Fennovoima ei aio tässä vaiheessa kommentoida tilannetta tarkemmin.