50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Haa­pa­ve­ti­nen tenori Johanne Vatjus esiin­tyy pää­siäi­sen teks­te­jä lau­su­van Seela Sellan kanssa, suora linkki per­jan­tain esi­tyk­seen jutun lopussa

Haapavesi

Oulun tuomiokirkossa taltioitu pääsiäisen ajan teksteihin ja musiikkiin pohjautuva teos Epäilyksen alta – Kuusi laulua kärsimyksestä ja ylösnousemuksesta julkaistaan pitkäperjantain 2.4. iltana kello 18 Virtuaalikirkossa.

Teos koostuu perinteisistä kärsimys- ja pääsiäisajan virsistä ja hengellisistä lauluista sekä raamatunteksteistä.  Tekstien lukijaäänenä kuullaan näyttelijä Seela Sella. Lauluja tulkitsevat hiippakuntasihteeri, baritoni Raimo Paaso ja tenori Johannes Vatjus. Harmonikkaa soittaa Niko Mäenalanen ja pianoa ja urkuja pianisti-säveltäjä Miikka Lehtoaho.

Musiikillisesta kokonaisuudesta vastaa Raimo Paaso yhdessä Miikka Lehtoahon kanssa, joka on sovittanut esitettävän musiikin. Säveltäjä Miikka Lehtoaho on myös säveltänyt rakastetun pääsiäisvirren 105, Aurinkomme ylösnousi uudelleen. Teoksen kantaesitys kuullaan nyt.

– Ajatus uudesta sävellyksestä Aurinkomme ylösnousi -virren tekstiin nousi nopeasti mieleeni", Lehtoaho kertoo.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin