50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Han­hi­ki­vel­le et­si­tään uutta toi­mi­jaa – Voi­mao­sa­keyh­tiö SF on lu­nas­ta­mas­sa lo­put­kin Fen­no­voi­man osak­keet

Fennovoima pyytää aluehallintovirastolta kolmen vuoden lisäaikaa meriharjusselvityksille.

Fennovoima etsii Pyhäjoen ydinvoimalaitosalueelleen uutta toimijaa. Yhtiö kertoo asiasta Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle jättämässään hakemuksessa, jolla se hakee lisäaikaa ydinvoimalaitoksen ympäristö- ja vesitalousluvassa edellytetyille meriharjusselvityksille.

– Fennovoima pyrkii määrätietoisesti löytämään Hanhikivi 1 -alueelle toimintaa jatkavan tahon. Tämän vuoksi yhtiön ympäristö- ja vesitalouslupa ovat ensiarvoisen tärkeitä toiminnan jatkumisen kannalta, hakemuksessa todetaan.

Minkä alan toimijaa alueelle haetaan? Onko kontakteja alueesta kiinnostuneisiin syntynyt? Pyrkiikö Fennovoima nimenomaan myymään alueen rakennelmineen uudelle toimijalle? Fennovoimasta näihin kysymyksiin ei vastausta saa.

– Hanhikivi on erinomainen laitospaikka mahdollisia tulevia hankkeita ajatellen, mutta valitettavasti vielä on liian aikaista ottaa kantaa mahdollisiin tuleviin käyttökohteisiin ja -tarkoituksiin, vastaa kehityspäällikkö Petter Härkönen sähköpostitse Raahen Seudulle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin