Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Han­ke­te­ki­jät tar­vi­vat alkuun ra­ha­ha­no­ja, kun­nil­ta toi­vo­taan sel­kei­tä lin­jauk­sia

Oulainen

Kehittämistä, asioiden parantamista, palveluiden lisäämistä ja asukkaiden viihtymistä. Toiveita voi esittää, mutta yleensä asioiden suunnittelun edetessä aletaan puhua myös rahasta. Eurot ohjaavat ja varsinkin niiden puute.

Kylätoimijat ottivat rohkeasti puheeksi yhden tärkeän asian, mikä saattaa olla monen kehitysaskeleen hidaste. Saman aiheen ympärillä oltiin myös Honkamajan kehittämisillassa. Nimittäin ongelmana on se, että vaikka hanketyöhön onkin hyvin rahaa jaossa, eivät yleishyödylliset yhdistykset ole rahasampoja, jotka kylpevät kolikoissa. Päinvastoin, yhdistyksien tulot tulevat tapahtumissa myytävistä makkaroista ja muusta talkoilla tehtävästä omatoimisesta varojenhankinnasta.

Kun hanke saa myönteisen tukipäätöksen, voivat toimenpiteet kehittämiseen alkaa. Samalla kun hanketyö alkaa, alkavat myös kulut juosta. Ydinkysymys on, kuka maksaa kulut aloitusvaiheessa, sillä hanketuet maksetaan vasta takautuvasti todentuneita kuluja vastaan.

Kyläfoorumi otti kantaa ja esittää, että kunnissa on tehtävä linjaus siitä, että hanketyön alkumetreille on kunnalta saatavissa väliaikaisrahoitusta.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.