Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hert­tais­ta yk­si­mie­li­syyt­tä, mutta myös pe­sä­ero­ja –Vaa­li­pa­ne­lis­tit ottivat kantaa ajan­koh­tai­siin asioi­hin

Valtaosa panelisteista piti ilmastotavoitteita liiankin kunnianhimoisina.

Alueen kansanedustajaehdokkaat saivat puhua vaaliteemoistaan nuorille Pyhäjoen lukion vaalipaneelissa. Pyhäjoen opiskelijat ovat järjestäneet politiikkaviikkoja jo vuodesta 2018. Vaalipaneelin vetivät leppoisasti ja varmasti Peppi Impola, Elina Savukoski ja Oona Jukkola. 

Teemoiksi he olivat valinneet energian, ilmastomuutoksen ja turvallisuuden. Kaikki panelistit pitivät aiheita oikeaan osuvina ja tärkeinä. Moni nosti koulutuksen, koska nuorista oli kyse, vielä yhdeksi tärkeäksi aiheeksi.

Eroavaisuuksia mielipiteissä tuli muun muassa siinä, pitäisi Hanhikivenniemen ydinvoimalalle saada toimija. Seppo Sorvari ei pitänyt sitä realistisena vaan hän jäisi odottamaan uusia tulevaisuuden energiavaihtoehtoja. Anu Mattilan mielestä valtion pitäisi ottaa asiasta koppi ja laittaa entiset toimijat ulos.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.