Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

"Il­mas­to­po­li­tiik­ka in­hot­taa" – Lu­kio­lai­nen Antti Niemelä poh­jus­taa ko­lum­nil­laan Py­hä­joen lukion mes­su­jen pa­nee­li­kes­kus­te­lua, jossa poh­di­taan vihreää siir­ty­mää

Pyhäjoki

Vihreä siirtymä on monille epäselvä, merkityksetön sana, jolla ei ole mitään käsin pideltävää sanottavaa. Vaikka useimmat ymmärtävätkin sanan yleisen merkityksen, sitä käytetään mediassa tavalla, joka pilaa sen oikean sanoman. Tyhjänä täytesanana ristisormisia lupauksia varten.

Vihreää siirtymää, kuten monia muitakin asioita, on politisoitu tarpeettomalle tasolle. Siitä on jollain sairaalla vippaskonstilla luotu poliittinen ideologia, eikä yhteinen projekti, jonka kaikki näkevät yhtä tarpeellisena. Tämä on ongelma! Termi on rahastettu kuiviin. Pahoin pelkään, että juuri tämä virheellinen vastakkainasettelu on se syy, miksi maailmalla vihreä siirtymä hidastelee.

Piru vieköön, katsokaa ongelmaa toisen linssin kautta! Vihreä siirtymä on oikeasti taloudellisesti hyödyllinen ilmiö. Puhtaasti rahamielisetkin tahot ovat alkaneet satsata siihen, koska se on yksinkertaisesti sanottuna parhaimman rahallisen lopputuloksen suova vaihtoehto. On jo kauan ilmennyt, että jos siihen ei investoida suurella tasolla, on tulevaisuus sekä rahallisesti että sosiaalisesti hyvinkin epävarma ja vaarallinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.