50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kan­sa­lais­tot­te­le­ma­ton vastaan vi­ran­omais­ten toi­min­ta –Päivi Pajala avaa mie­li­pi­de­kir­joi­tuk­ses­sa yri­tys­elä­mä­ko­ke­muk­siaan

Oulainen

MIELIPIDE Yksityisellä päivähoidolla on 11-vuotinen historia paikkakunnalla ja vastaanotto oli henkilöstä riippuen kirjavaa. Parhaimmillaan oli 50 työntekijää ja yhtenä vuonna olin eniten työllistänyt hallituksen pöytäkirjan mukaan.

Alkuvuodet yhteistyö päivähoidon kanssa oli vastavuoroista. Isot pojat eivät ymmärtäneet vielä mitään, todettiin, yksityinen hoito tulee halvemmaksi ja olipa lausunto jossain, että pelasti jonain vuonna perusturvan taloutta.

Naapurikuntiin nousi yksityisiä toimijoita ja rakennuksia rakennettiin, ja jopa alkoi kiinnostamaan bisnespoikia. Oulaisiin oli tulijoita mutta asia kaatui milloin mistäkin syystä.

Tilojen rakentaminen kiinnosti itseäkin ja toimitin eräälle yrittäjälle piirustukset, yhteistyötä naivista ajattelin. Hän pyysi jättämään piirustukset, tutkii asiaa. Ei kuulunut kuukausiin mitään.

Kunnes hallitukseen ilmestyi kahden oulaistelaisen tunnetun yrittäjän nimellä perustetun rakennusyhtymän sekä toisen päiväkotiyrittäjän hakemus rakentaa uusi päiväkoti Oulaisiin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulaisten kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin