Kansi auki! - Jo­ki­laak­so­jen mu­siik­ki­opis­ton vuo­tui­nen pia­no­ta­pah­tu­ma pol­kais­taan käyn­tiin, esi­tyk­set kat­sot­ta­vis­sa vir­tuaa­li­ses­sa kon­sert­ti­sa­lis­sa

Pyhäjokiseutu

Jokilaaksojen musiikkiopiston aloittaa jokavuotisen pianisteja yhteen kokoavan tapahtuman torstaina Oulaisista.

Tapahtuman ajatuksena on yhdistää musiikkiopiston kuudessa eri toimipisteissä opiskelevia nuoria pianisteja yli kuntarajojen. Monissa muissa soittimissa soittajat kohtaavat esimerkiksi orkesteriharjoituksissa, mutta pianisteilla tällaista säännöllistä yhteistä toimintaa ei aina ole.

Perjantaina tilaisuus pidetään Haapavedellä.

–Poikkeusoloista johtuen ensimmäinen tapahtuma järjestetään videoiden välityksellä. Musiikkiopisto järjestää toukokuun alussa videointipäiviä, johon kaikki halukkaat piano-opiskelijat ovat valinneet yhden tai kaksi esitettävää kappaletta. Kappaleet videoidaan ja niistä koostetaan puolentunnin mittaisia konsertteja, joita on mahdollista käydä katsomassa musiikkiopiston nettisivujen  virtuaalisessa konserttisalissa. Samalla voi tutustua musiikkiopiston uudistettuihin nettisivuihin, joista löytyy monen muun tiedon lisäksi myös uudet soitinesittelyvideot sekä tietoa ensi syksyllä alkavista opinnoista, Oulaisten toimipisteen johtaja, pianonsoiton opettaja Johanna Tilus kertoo.

Jokainen oppilas saa esityksestään kannustavan palautteen. Alakoululaisille ja nuoremmille palautteen antavat musiikkiopiston piano-opettajat ja yläkoululaisille ja sitä vanhemmille pianopedagogit Niklas Pokki Sibelius-Akatemiasta sekä Karla Suvanto Porin Palmgren-konservatoriosta.

–Pianotapahtuma on saanut opiskelijoiden keskuudessa hyvän vastaanoton ja osallistumisprosentti on korkea, luvassa on useiden tuntien verran pianomusiikkia kuunneltavaksi ja katsottavaksi, Tilus iloitsee.

Tapahtumalle suunnitellaan jatkoa joka vuodelle teemaa vaihdellen. Ensi vuoden tapahtumaan kaavaillaan monikätistä ohjelmistoa kahden tai useamman pianistin kokoonpanoille.