Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kä­rä­jä­oi­keus kä­sit­te­li Ou­lais­ten kau­pun­kiin koh­dis­tu­nut­ta yli­las­ku­tus­vyyh­tiä tors­tain ja per­jan­tain, kä­rä­jä­oi­keus tie­dot­ti milloin tuomio an­ne­taan

Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan yksikössä alkoi torstaina kaksipäiväinen oikeudenkäynti Oulaisten kaupunkiin kohdistuneesta ylilaskutusmenettelystä.

Syyttäjä väittää, että kaupunkia erehdytettiin maksamaan ylisuuria ja osin myös perusteettomia suorituksia kiinteistöjen kunnossapitoa koskevissa toimeksiannoissa ja laskuissa.

Syyttäjän mukaan noilla väärillä laskuilla aiheutettiin kaupungille yhteensä yli 1,5 miljoonan euron suuruiset vahingot vuosien 2010–2021 aikana.

Hän vaatii vyyhdessä tuomioita muun muassa törkeästä petoksesta ja lahjusrikoksista. Syytettyjä on kolme: yrittäjä, kaupungin entinen virkamies ja kaupungin tekninen johtaja. Osa syytteistä kiistetään, osa myönnetään.

Syyttäjä vaatii törkeästä petoksesta syytetyille ehdottomia vankeustuomioita, joiden pituuden tulisi olla vähintään kolme vuotta ja enintään kolme vuotta ja kolme kuukautta.

Lue tämä ja muut Oulaisten uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_