Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ka­tin­kul­lan hen­ki­ri­kok­ses­ta epäilty mies ja sur­man­sa saanut nainen tun­si­vat toi­sen­sa en­nes­tään – mies tun­nus­ti teon tut­ta­val­leen

-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Sotkamon Katinkullassa lauantain vastaisena yönä tapahtuneen henkirikoksen tekijä ja uhri tunsivat toisensa ennestään, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ilkka Piispanen Oulun poliisilaitokselta.

Piispanen ei ota kuitenkaan kantaa siihen, oliko kaksikko tullut yhdessä Katinkullan hotelliin.

Noin 30-vuotias nainen kuoli henkirikoksen uhrina Katinkullan hotellihuoneessa lauantain vastaisena yönä. Poliisi tutkii tapausta tappona.

Rikoksesta epäillään saman ikäistä miestä, joka kuoli liikenneonnettomuudessa lauantaina aamupäivällä Kärsämäellä, kun henkilöauto törmäsi raskaan ajoneuvon keulaan. Piispanen ei ota kantaa siihen, onko rikoksesta epäillyllä aiempaa rikostaustaa.

Sekä rikoksen uhri että siitä epäilty on poliisin mukaan kotoisin Haapavedeltä.

– Näyttää siltä, ettei henkirikokseen ole osallistunut muita ihmisiä, Piispanen sanoo.

Hänen mukaansa on kuitenkin mahdollista, että muut hotellin asukkaat ovat kuulleet hotellihuoneesta esimerkiksi tappelun ääniä.

Poliisi sai tiedon henkirikoksesta miehen tuttavalta, jolle mies oli kertonut tekonsa. Tuttavan ilmoituksen seurauksena poliisi aloitti tutkinnan Katinkullassa. Henkirikoksesta epäillyn tunnustuksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Rikoksen mahdollista motiivia tai tekotapaa Piispanen ei vielä kommentoi.

– Odotamme oikeuslääketieteellistä kannanottoa siitä, mikä oli uhrin lopullinen kuolinsyy.