Katso esiin­ty­jät: Rom­pe­rock laa­je­nee kak­si­päi­väi­sek­si Ou­lai­sis­sa, per­jan­tai­na ro­ka­taan, lauan­tai­na päivän saavat lapset ja la­va­tans­si­jat

Oulainen
Ville Korhonen ja Miika Oksanen ovat innoissaan Romperockin toteuttamisesta. Yleisön toiveita on kuultu ja nyt tapahtuma laajenee, mikäli koronatilanne sen suo.
Ville Korhonen ja Miika Oksanen ovat innoissaan Romperockin toteuttamisesta. Yleisön toiveita on kuultu ja nyt tapahtuma laajenee, mikäli koronatilanne sen suo.
Kuva: SIRPA KORTET

Oulaisten Törmäperälle suunnitellaan uutta kesämusiikkitapahtumaa. Pohjakokemusta on jo parin vuoden takaa, jolloin Romperock-nimelle lanseerattu tapahtumailta sai odotettua suuremman suosion.

Nyt koronatilanteesta huolimatta, mutta voimassaolevia ohjeistuksia kunnioittaen ja seuraten, järjestäjät ovat päättäneet laajentaa tapahtuman kaksipäiväiseksi.

– Tällä hetkellä talkootyöt tapahtuman toteuttamiseksi etenevät. Tottakai koko ajan seuraamme, miten koronatilanne kehittyy ja millaiset turvallisuusohjeet ovat, Ville Korhonen Boldiful Music ry:stä kertoo.

Tapahtuman organisaattoreina on paikallisen Boldiful-bändin taustalla oleva yhdistys, Boldiful Music ry sekä paikallinen yrityselämä. Päävastuullisena toimijana tapahtumalle on paikallinen yritys, jonka aputoiminimenä on Romperock.

Kaksi kesää sitten uusi tapahtuma-alue raivattiin pellolle, Amiraalintien varteen, entisen rehusekoittamon piha-alueelle. Tuolloin alueella pidetty musiikkitapahtuma keräsi järjestäjien mukaan paikalle useita satoja ihmisiä.

– Siitähän me innostuttiin, että seuraavaksi pitää järjestää kaksipäiväinen tapahtuma. No, sitten viime kesänä oli korona, jolloin ei voitu pitää muuta kuin pienimuotoisesti syksyllä yksittäisiä tilaisuuksia. Haluttiin lähteä rakentamaan tapahtumaa, jossa on jokaiselle jotakin, Korhonen jatkaa.

Nyt kaksipäiväiseen ohjelmaan on saatu mahtumaan niin rokkia, lastentapahtumaa kuin lavatanssejakin.

Perjantai-illan anti on rokkipitoinen.

– Pääesiintyjäksi saadaan Juustopäät-yhtye. He keikkailevat taas ja uutta musiikkiakin on tullut, Korhonen iloitsee.

Lauantaina päivällä puolestaan oman tapahtumansa saavat lapset. Yhteistyössä paikallisten Mannerheimin lastensuojeluliiton toimijoiden kanssa on syntymässä puuhapäivä, jossa on tekemistä kaikenikäisille. Lasten päivän ohjelmatarjonta on kaikille maksutonta.

– Jatkossa ajatuksena on, että pystyisimme tarjoamaan koko tapahtumasta ikärajattoman. Silloin vain pitäisi rajata esimerkiksi ruoka- ja anniskelualuetta tarkemmasti erilleen, Korhonen miettii.

Lauantaina viihdyttää muusikko Mikko Alatalo. Hän esiintyy sekä päivällä että illalla, jolloin vuorossa on perinteiset iltamatyyppiset tanssit. Musiikista vastaa Maarit Peltoniemi yhdessä Coralia-yhtyeen kanssa.

Talkoolaisia tapahtuman järjestelyihin tarvitaan useita. Korhonen ynnää, että tekeviä käsipareja on ainakin 40, ellei enemmän. Tapahtumaan odotetaan väkeä kauempaakin. Lippuyhteistyö on aloitettu nettipalvelun kanssa.

Esiintyjiä kahtena päivänä

Perjantai-iltana Romperockin pääesiintyjänä on Juustopäät.

Muita esiintyjiä perjantaina ovat Medium Arvet, Kanslia, Vejjon perikunta ja Boldiful.

Lauantaina päivällä lastentapahtumassa esiintyy Mikko Alatalo sekä lapsille suunnattu Rompebändi, joka esittää musiikkiliikuntaa.

Alatalo aloittaa myös aikuisten lavatanssi-illan, jossa tanssittajina on Maarit Peltoniemi ja Coralia-yhtye.

Romperock pidetään heinäkuun 9. ja 10. päivä.

Tapahtumapaikka on Oulaisissa, Törmäperällä, Waltakunnallisten Weteraanikonepäivien tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä.

Talkoolaisia tapahtuman järjestelyissä on noin 40.

Paikalle odotetaan yleisöä oman paikkakunnan lisäksi kauempaakin. Järjestäjien yleisötoive on noin 700 henkeä.

Lipunmyynti alkaa ennakkoon nettipalvelun kautta, mutta lippuja voi ostaa myös tapahtumapaikan päältä.

Vallitsevat koronarajoitukset ja turvallisuusasiat huomioidaan tapahtumassa.