50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Ko­mis­sion lyi­jy­hau­li­ra­joi­tus ei kaa­tu­nut Eu­roo­pan par­la­men­tis­sa: "Eu­roop­pa­lai­sen lain­sää­dän­nön pitäisi olla toi­mi­vaa ja ym­mär­ret­tä­vää, mutta nyt hy­väk­syt­ty ehdotus ei ole sel­lais­ta"

Äänestystulos tarkoittaa sitä, että rajoitusehdotus etenee nyt Euroopan neuvoston käsiteltäväksi. Euroopan unionissa on parhaillaan valmisteilla myös toinen, laajempi lyijyyn liittyvä kielto, jolla rajoitettaisiin lyijystä valmistettujen haulien sekä luotien käyttöä kaikissa ympäristöissä.

Europarlamentaarikot äänestivät komission lyijyhaulien rajoittamista kosteikoilla -ehdotusta vastaan tehdyistä kahdesta esityksestä 24. ja 25. marraskuuta. Molemmat vastalauseet kaatuivat parlamentissa, Metsästäjäliitto kertoo tiedotteessaan.

Äänestystulos tarkoittaa sitä, että rajoitusehdotus etenee nyt Euroopan neuvoston käsiteltäväksi. Komission rajoitusehdotuksen kaatuminen siellä tulee olemaan vaikeaa, koska alun perin vain viisi jäsenmaata vastusti komission ehdotusta.

– Eurooppalaisen lainsäädännön pitäisi olla toimivaa ja ymmärrettävää, mutta  nyt hyväksytty ehdotus ei ole sellaista, toteaa Metsästäjäliiton Jussi Partanen tiedotteessa.

Metsästäjäliitto on tehnyt vuosien ajan sitkeästi työtä lyijyhaulien käyttöä kosteikoilla kieltävää esitystä vastaan useiden sidosryhmien kanssa. Tiedotteen mukaan kielto rajoittaisi Suomen oloissa suhteettomasti metsästystä ja urheiluammuntaa. Komission ehdotus on kohtuuton ja loukkaa yli 10 miljoonan eurooppalaisen metsästäjän ja urheiluampujan perusoikeuksia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi torstaisin