Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ko­ro­na­suo­si­tuk­set ovat voi­mas­sa, ko­ro­na­suo­si­tus­ten jat­ka­mis­ta tar­kas­tel­laan ensi tiis­tai­na

Pohjois-Pohjanmaalla kehotetaan edelleen hakeutumaan koronatestiin heti, kun pieniäkään oireita ilmenee.
Pohjois-Pohjanmaalla kehotetaan edelleen hakeutumaan koronatestiin heti, kun pieniäkään oireita ilmenee.
Kuva: Vesa Joensuu

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä tarkastelee koronasuositusten jatkamista seuraavan kerran tiistaina 12. tammikuuta. Koordinaatioryhmän alueelle aikaisemmin antamat suositukset ovat voimassa 18. tammikuuta saakka.

Alueellinen koordinaatioryhmä totesi tänään torstaina, että Pohjois-Pohjanmaa on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Tartuntojen määrä on alueella jatkunut joulun pyhien jälkeen kasvusuunnassa.

Viikolla 53 tartuntoja todettiin kaikkiaan 126, mikä on yli puolet enemmän kuin sitä edeltäneellä viikolla. Viikolla 1 tartuntoja oli torstai-iltapäivään mennessä todettu yhteensä 79 ja määrän oletetaan asettuvan vähintään viikon 53 tasolle.

Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaalla on todettu nyt 1 650 tartuntaa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on koronan vuoksi hoidossa seitsemän potilasta.

Suuri osa nyt todetuista tartunnoista on tapahtunut perheen tai muun lähipiirin sisällä. Myös joulun ja uudenvuoden vierailut näkyvät tartuntamäärissä.

– Huolestuttavaa on, että yhä useampi tartunnan lähde jää selvittämättä. Tautia on väestössä selvästi siis liikkeellä, mutta samaan aikaan koronatestiin hakeutuneiden määrä on jäänyt joulun ja uudenvuoden aikaan alhaiseksi, koordinaatioryhmän tiedotteessa todetaan.

Ryhmä muistuttaakin, että keskeinen tekijä epidemian hallinnassa on hakeutuminen koronatestiin heti, kun pieniäkään oireita ilmenee.