Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kris­til­lis­de­mok­raa­tit: Ener­gia­juo­mien myy­mi­nen alle 18-vuo­tiail­le kiel­let­tä­vä lailla

Kristillisdemokraattien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri on huolissaan nuorten terveydestä ja vaatii lainsäädännöllistä puuttumista teini-ikäisten nuorten energiajuomien käyttöön.

– Energiajuomille ei tällä hetkellä ole asetettu ikärajaa, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa, että vähittäiskauppiaat rajoittaisivat energiajuomien myynnin yli 15-vuotiaille, kristillisdemokraattien julkilausumassa vedotaan.

Julkilausumassa todetaan myös, että lisäksi energiajuomien sokeri ja happamuus heikentävät lasten ja nuorten hammasterveyttä, sisältävät energiajuomat suuria määriä kofeiinia.

– Lasten ja nuorten elimistö reagoi kofeiiniin aikuisia voimakkaammin. Levottomuus, ärtyneisyys, jännittyneisyys, kiihtyneisyys, vapina, sydämentykytys ja vapina ovat kofeiinin aiheuttamia oireita. Jo yhdessä energiajuomatölkissä on kofeiinia niin paljon, että se aiheuttaa lapsilla edellä mainittuja oireita. Lisäksi energiajuomissa on kofeiinin vaikutusta kiihdyttäviä aineita, kuten tauriinia ja glukurolaktonia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.