Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Ky­lä­kou­lu­jen ker­ta­laa­kis­ta lak­kaut­ta­mi­nen ää­nes­tyt­ti lau­ta­kun­taa –Veli Tirilä: "Rohkea esitys, joka on nyt käynyt lau­ta­kun­nas­sa"

Oulainen

Oulaisten sivukylien koulut saavat lautakuntapäättäjien mielestä jatkaa toimintaansa, Piipsjärven koulua lukuunottamatta, ensi vuoden jälkeenkin. Näin linjasi Oulaisten kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta keskiviikkoisessa kokouksessaan.

Lautakunnan listalla oli käsiteltävänä virkamiesesitys, joka olisi avannut kesäkuussa valtuuston tekemän kouluverkkopäätöksen. Muutoksen pohjaesityksenä oli koulukohtaisen oppilasrajan nostaminen niin, että koulussa pitäisi olla vähintään 45 oppilasta. Tuo määrä ei olisi täyttynyt ensi syksynä millään kyläkoululla. Esityksenä oli, että Oulaisten alakouluikäiset oppilaat keskitettäisiin Juho Oksan koululle ja Jauhinkankaan koululle. Tämä olisi tarkoittanut Piipsjärven, Petäjäskosken, Matkanivan ja Lehtopään koulujen lopetusta kertalaakista ensi vuonna.

– Lautakunta keskusteli asiasta pitkään. Keskustelu oli asiallista, mutta varsin pian kävi ilmi, että pohjaesitykseen tehdään poikkeava esitys.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin