Tutustu Vau!Hausiin: Täl­lai­sel­ta näyttää Ou­lais­ten uusissa yrit­tä­jien pal­ve­lu­ti­lois­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Län­si­mai­sen de­mo­kra­tian arvo ja ar­vok­kuus pää­tök­sen­teos­sa

MIELIPIDE Viime torstaina luin aamulla herättyäni lähes epäuskon vallassa uutisia edellisyön ja –illan aikaisista tapahtumista kongressitalolta Washingtonista, yhdestä amerikkalaisen demokratian tärkeimmistä ja ehkä samalla myös koko länsimaisen demokratian tunnetuimmista rakennuksista. Epäuskon lisäksi päällimmäisinä tunteina olivat suru ja järkytys ja ehkäpä samalla myös pelko siitä, mihin suuntaan länsimainen demokratia on menossa. Presidentti Sauli Niinistön sanoin kyseessä oli uskomaton demokratian painajainen.

Eräällä sosiaalisen median keskustelupalstalla sattui silmiini kommentti, jonka kirjoittajan mielestä Yhdysvaltojen tapahtumilla ei ole mitään tekemistä suomalaisen kuntapolitiikan kanssa. Itse olen tästä asiasta eri mieltä. Aktiivisesti kuntapolitiikkaa seuraavana ja siinä mukana olleena olen havainnut useita kertoja, että myös meillä Suomessa demokraattiseen päätöksentekoon ja siihen vaikuttamiseen on tullut enenevissä määrin samanlaisia piirteitä, mitä myös Yhdysvalloissa on viime aikoina ollut havaittavissa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin