Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Py­hä­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Tilaajille

Le­viä­mis­vaa­ran riski on pie­nen­ty­nyt Ka­la­joen maas­to­pa­loa­lueel­la, sam­mu­tus­töi­tä jat­ke­taan koko viikon ajan

Kalajoki
Kalajoen maastopalon sammutustyöt jatkuvat intensiivisenä vielä tämän viikon loppuun.
Kalajoen maastopalon sammutustyöt jatkuvat intensiivisenä vielä tämän viikon loppuun.
Kuva: Jokilaaksojen pelastuslaitos

– Tilanne on vakaa ja rauhallinen. Leviämisvaaran riski on koko ajan pienentynyt. Alueella tehtiin toissa yönä järjestelmällistä paloalueen sammuttamista ja rajoituslinjojen varmistamista pimeän tuloon asti. Sunnuntaina alkuillasta sadekuurot kastelivat aluetta ja mikä oleellisempaa, ne kastelivat ympäröivää, palamatonta aluetta. Maanantaina esiin kaivettuja palopesäkkeitä on sammuteltu, Jokilaaksojen pelastuslaitokselta päivitetään Kalajoen maastopaloalueen tilannetta.

– Tiistain osalta resurssit lasketaan minimiin. Vaikka luvassa voi olla puuskatuulia, säätiedotuksen ja riskiarvion perusteella tilanteen odotetaan pysyvän hyvin rauhallisena runsaasta vesisateesta johtuen. Tällä hetkellä vaikuttaa, että keskiviikkona sää poutaantuu ja tuuli voimistuu. Pelastustoimen henkilöstön saaminen alueelle tarvittaessa nopeallakin aikataululla on suunnittelun alla.