Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Maa­nan­tai­na luodaan uskoa tu­le­vaan: Maa­ta­lous esille omassa tee­ma­päi­väs­sä

Maanantaina Oulaisten yritystalolla puhutaan maataloudesta. Tilaisuuden on tarkoitus luoda uskoa maatalouden tulevaisuuteen.
Maanantaina Oulaisten yritystalolla puhutaan maataloudesta. Tilaisuuden on tarkoitus luoda uskoa maatalouden tulevaisuuteen.

OULAINEN Maaseutuväkeä kutsutaan yhteiseen teemapäivään Oulaisiin. Maaseutuasiamies Keijo Pylväs on ilahtunut paikallisten Osuuspankin toimitusjohtaja Mika Korkia-ahon ideasta järjestää maatalousväelle oma päivä. Pylväs puolestaan on jatkojalostanut asiaa yhteistyökumppaneidensa kanssa. On syntynyt päivä, jonka tavoitteena on valaa uskoa maatalouden tulevaisuuteen.

–Totesimme, että vuosi 2017 oli erittäin vaikea ja haastava viljelijöille. Monella viljelijällä on vaikeuksia selvitä kaikista katovuoden menetyksistä. Mika (Korkia-aho) totesikin minulle, että nyt pitää luoda uskoa ja toivoa viljelijöihin, jotta uuden kevään koettaessa saadaan taas pellot kasvukuntoon, Pylväs muistelee alkukeskusteluja tilaisuudelle.

Pylväs on tyytyväinen siitä, että moni yhteistyökumppani vastasi myöntävästi pyyntöön tulla mukaan järjestämään päivää.

–Meillä oli myös hyvää tuuria, kun saimme mukaan MTK-Pohjois-Suomen uuden toiminnanjohtajan Matti Tyhtilän sekä Osuuspankkijärjestön aika tuoreen maatalouspalvelupäällikön Janne Mäkikallin, hän taustoittaa.

Päivän aikana kuullaan puheenvuorot rahoittajilta, edunvalvonnasta ja tuotannosta. Ennakkotietojen mukaan paikalla on Osuuskunta Pohjolan Maidon tuotantoasiantuntija Pekka Petäjäsuvanto.

–Oma puheenvuoroni on minun yksi mieliaiheistani (uhat ja mahdollisuudet). Pyrimme siihen, että tässä tilaisuudessa ei nosteta esiin maatalouden tukijuttuja ja sitä iän ikuista vollotusta byrokratian kauheuksista. Tavoitteena on katsoa tulevaisuuteen ja luoda viljelijöille uskoa omaan elinkeinoon, Pylväs kertoo.