Tutkinta ohi : Poliisi sel­vit­ti Vi­han­nin sa­la­kat­se­lun

Lähihistoriaa : "Näyt­te­ly ei ole sodan ihan­noin­tia, vaan kun­nian­osoi­tus sille su­ku­pol­vel­le joka puo­lus­ti sodissa Suomea"

Nimiä kerätään: Ky­lä­kou­lu­jen puo­les­ta

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Mikä saa ihmisen yöllä sär­ke­mään?

Oulainen

Pimenneeet aamut ovat saaneet jännitystä teiden liukkaudesta. Lisäpelkoa kulkijoille Oulaisissa ovat tuoneet lasinsirpaleet. Perjantaiaamuna yölliset touhut paljastuivat useista eri paikoista. Julkisten tilojen seinävierustoille oli ilmestynyt mittavat määrät särjettyä lasia. Mikä pahinta, silminnäkijöiden havaintojen perusteella kyse oli tahallisesta lasipullojen tuhoamisesta. Mitä ilmeisimmin pullot oli paiskottu päin rakennusten tiiliseiniä, minkä seurauksena sirpaleet olivat levinneet piha-alueiden lisäksi kulkuväylille.

Mikä saa särkemään pulloja ja tekemään sen vieläpä niin, että jälki on kaikkien kärsittävänä? Tätä ihmeteltiin yhdessä niin sosiaalisessa mediassa käydyissä keskusteluissa kuin katupuheissakin.

Miksi pitää särkeä? Pantillisista pulloista kun saisi rahaa palauttamalla ne kauppohin kierrätettäviksi. Eikä sirpaleilkivalta ole ainoa ihmeteltävä ilmiö.

Rautatieaseman odotustilasta on tullut kokoontumispaikka, jossa isommilta onnettomuuksilta on vältytty vielä kuin ihmeen kaupalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.