Vielä ehdit: Kil­pai­lu­ku­via kat­sot­ta­vis­sa! Osal­lis­tu sinäkin Py­hä­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan

Latauksia tehty jo paljon: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Py­hä­jo­ki­seu­tu tästä!

Mitä syödään uutena vuo­te­na? Mais­tu­si­ko nac­ho­pel­ti ja pi­pa­ri­ti­ra­mi­su?

Jouluruokia on herkuteltu jo urakalla. Uusivuosi lähestyy, joten mitä silloin tarjotaan? Maistuisiko mahdollisesti suolainen nachopelti?

Nachopeltin kokoamisessa voi hyödyntää monenlaisia kasviksia.
Nachopeltin kokoamisessa voi hyödyntää monenlaisia kasviksia.
Kuva: Valio



Nachopelti

200 g nachos-chipsejä

1 prk (250 g) chili-sulatejuustoa

1 prk (150 g) ranskankertaa

½ dl tuoretta korianteria


JAUHELIHAKASTIKE

400 g jauhelihaa

150 g paprikaa

1 prk (380 g) chilitomaattikastiketta

3 vartta kevätsipulia


AVOKADOTAHNA

2 avokadoa

1 limetti

ripaus suolaa

mustapippuria


Valmistusohje:

Paista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja tomaattikastike. Anna kypsyä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

Poista avokadoista kivet, lusikoi hedelmäliha kulhoon. Soseuta haarukalla karkeasti. Purista joukkoon limemehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä nachokset leivinpaperille uunipellille. Lusikoi päälle jauhelihakastike. Valuta pinnalle Koskenlaskija.

Kuumenna uunin keskitasolla 250 asteessa 5 - 8 min.

Lisää pinnalle avokadotahnaa, crème fraîchea ja hienonnettua korianteria.

Lähde: Valio
Jälkkäriksi piparitiramisua

Entä jälkkäriksi? Jos joulusta säästyi piparkakkuja, voi tehdä vaikka piparitiramisua.

Piparitiramisun valmistuksessa hyödynnetään joululta ylijääneet piparit.
Piparitiramisun valmistuksessa hyödynnetään joululta ylijääneet piparit.
Kuva: Valio/Juha-Pekka Laakio Oy

Piparitiramisu

4 annosta

n. 6 piparkakkua

½ dl vahvaa kahvia

1 dl vispikermaa

2 tl kaakaojauhetta

1 ½ rkl sokeria

1 prk (200 g) luumu-kanelirankaa

Koristeeksi pinnalle kaakaojauhetta, karpaloita tai vadelmia, tomusokeria


Valmistusohje:

Murenna piparit. Kostuta kylmällä kahvilla.

Vaahdota kerma ja kaakaojauhe kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Laita maljoihin kerroksittain piparimurua ja rahkavaahtoa.

Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Lisää tomusokerissa pyöriteltyjä marjoja.

Tarjoa jälkiruokana.

Lähde: Valio