Jouluruokia on herkuteltu jo urakalla. Uusivuosi lähestyy, joten mitä silloin tarjotaan? Maistuisiko mahdollisesti suolainen nachopelti?

Nachopelti
200 g nachos-chipsejä
1 prk (250 g) chili-sulatejuustoa
1 prk (150 g) ranskankertaa
½ dl tuoretta korianteria
JAUHELIHAKASTIKE
400 g jauhelihaa
150 g paprikaa
1 prk (380 g) chilitomaattikastiketta
3 vartta kevätsipulia
AVOKADOTAHNA
2 avokadoa
1 limetti
ripaus suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
Paista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja tomaattikastike. Anna kypsyä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.
Poista avokadoista kivet, lusikoi hedelmäliha kulhoon. Soseuta haarukalla karkeasti. Purista joukkoon limemehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä nachokset leivinpaperille uunipellille. Lusikoi päälle jauhelihakastike. Valuta pinnalle Koskenlaskija.
Kuumenna uunin keskitasolla 250 asteessa 5 - 8 min.
Lisää pinnalle avokadotahnaa, crème fraîchea ja hienonnettua korianteria.
Entä jälkkäriksi? Jos joulusta säästyi piparkakkuja, voi tehdä vaikka piparitiramisua.

Piparitiramisu
4 annosta
n. 6 piparkakkua
½ dl vahvaa kahvia
1 dl vispikermaa
2 tl kaakaojauhetta
1 ½ rkl sokeria
1 prk (200 g) luumu-kanelirankaa
Koristeeksi pinnalle kaakaojauhetta, karpaloita tai vadelmia, tomusokeria
Valmistusohje:
Murenna piparit. Kostuta kylmällä kahvilla.
Vaahdota kerma ja kaakaojauhe kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Laita maljoihin kerroksittain piparimurua ja rahkavaahtoa.
Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Lisää tomusokerissa pyöriteltyjä marjoja.
Tarjoa jälkiruokana.