Joulukalenteri: Jo yli 20 lasten ja ai­kuis­ten pii­rus­tus­ta julki, lisää tulee päi­vit­täin

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Etsi ehdokas: Pre­si­dent­ti­vaa­lien vaa­li­ko­ne on avattu

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mu­siik­ki­vii­koil­la paik­ka­muu­tos sun­nun­tai­na: Iso teos, Stabat Mater, kuul­laan kirkon sijaan Mer­ku­rius­sa­lis­sa

Oulainen

Pyhäinpäiväviikonloppuna kuullaan Oulaisten Musiikkiviikoilla yksi barokkikauden tunnetuimpia teoksia, Giovanni Battista Pergolesin Stabat Mater.

Konsertti on siirretty kirkosta Merkuriussaliin, jossa esiintyjien on helpompi toteuttaa koronaan liittyviä varotoimenpiteitä.

Stabat Mater on lyhenne sanoista Stabat mater dolorosa eli seisoi äiti tuskissaan.

Teos kertoo Jeesuksen äidin kärsimyksestä poikansa ristin äärellä. Isoja kirkkomusiikkiteoksia ovat oratoriot, passiot, messut ja requiemit. Niiden joukkoon kuuluvat myös Neitsyt Mariaan keskittyvät Stabat Mater-teokset. Pergolesi kuoli vain 26-vuotiaana ja hän viimeisteli tämän teoksensa kuolinvuoteellaan.

Tunteikkaan teoksen solisteina laulavat niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa menestynyt, eri puolilla maailmaa konsertoinut ja muun muassa 30 oopperan päärooleissa esiintynyt musiikin tohtori Margareta Haverinen sekä monipuolinen laulajatar, musikaalienkin päärooleissa esiintynyt, mm. Sibelius-Akatemiassa opettava musiikin maisteri Päivi Kantola. Kuoro-osuudet laulaa Naiskuoro Välke. Välke konsertoi nyt ensimmäistä kertaa koronapandemian alettua.

Säestyksestä huolehtivat oululainen urkutaiteilija Elias Niemelä ja viulupedagogi Sinikka Ala-Leppilammen valmentama Oulunsalo Ensemble, joka esiintyy jousikvartettikokoonpanossa. Sinikka Ala-Leppilammen lisäksi kvartetissa soittavat Silja Lassila, Weronika Skowronska ja Oskari Elomaa. Konsertin ohjelmistoa täydentävät Elias Niemelän ja Välkkeen omat osuudet.

Sunnuntaina kello 14 alkavan konsertin johtaa musiikkineuvos Tapani Tirilä.