Joulukalenteri: Jo yli 20 lasten ja ai­kuis­ten pii­rus­tus­ta julki, lisää tulee päi­vit­täin

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Etsi ehdokas: Pre­si­dent­ti­vaa­lien vaa­li­ko­ne on avattu

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mu­siik­ki­vii­koil­la tänään: Maail­mal­la laa­jas­ti tun­net­tu ää­ni­tai­tu­ri sä­väyt­tää

Joanna Slowinska yhtyeineen vie kuulijat sekä uuden sävelletyn musiikin että ikiaikaisen puolalaisen ja slaavilaisen perinteen äärelle.
Joanna Slowinska yhtyeineen vie kuulijat sekä uuden sävelletyn musiikin että ikiaikaisen puolalaisen ja slaavilaisen perinteen äärelle.

Oulaisten Musiikkiviikoille tuo kansainvälisen säväyksen palkittu ja laajasti maailman konserttilavoja ja festivaaleja kiertävä äänitaituri, puolalainen folklaulajatar Joanna Słowińska yhtyeineen. Archipelago-konsertti kuullaan Merkuriussalissa tiistai-iltana kello 19.

Hän johdattaa kuulijat niin uuden sävelletyn musiikin kuin ikiaikaisen puolalaisen ja slaavilaisen perinteen äärelle. Ryhmä esiintyy Etnosoi!-tapahtumassa Helsingissä ja tekee sieltä käsin vierailun myös Oulaisiin.

Joanna Słowińska on moninkertaisesti palkittu muusikko, jota pidetään yhtenä vaikuttavimmista etnisen ja kansanmusiikin äänistä. Intensiivinen konsertti on kuin jännittävä kertomus, jossa kohtaavat primitiivinen energia, akustiset ja elektroniset soundit sekä rituaaliset kansanperinteen tarinat ja nykylyriikan nyanssit.