Katso kuvagalleria: Ou­lais­ten Jou­lu­maas­sa heräsi jou­lu­mie­li

Helppo käyttää: So­vel­lus Py­hä­jo­ki­seu­dun lu­ke­mi­seen on nyt valmis –Näin hel­pos­ti lataat sen kän­nyk­kää­si

Kaatolaskuri: Täältä näet, montako hirveä on jo ammuttu eri kun­nis­sa

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Naut­ti­kaa suo­ma­lais­ta jou­lu­ruo­kaa

Maakuntien ihmiset ovat ihmetelleet jo pitkän aikaa jatkuvia uusia ulostuloja, milloin metsien käyttöä pitää rajoittaa, milloin avohakkuut lopettaa. Lihaakaan ei saisi syödä ja viljelijät tuhoavat ilmaston. Harva kuitenkaan muistaa, että ruokahuolto hyvin turvatussa maassa voi ruuantuotantoa kritisoida vastuuttomasti. Silti nälänhätä on maailmassa erittäin tunnettu kriisi.

Euroopan komission viimeaikainen toiminta on ajanut Suomen kaltaiset jäsenmaat vahvasti takajaloilleen. Komissio käyttää poikkeuksellisesti uudella tavalla valtaa, johon ei aiemmin ole totuttu. Metsien osalta tuota olemme saaneet jo maistaa. Euroopassa harva ymmärtää pohjoismaista vastuullista metsätaloutta, joka perustuu metsien hoitoon. Uusin esitys tuli julki viime viikolla. Nyt komission kunnianhimona on rukata eläinpalkkiojärjestelmää, koska Suomen ja Ruotsin nykyisin varsin toimivaan ja läpinäkyvään järjestelmään ei luoteta. Ei voi välttyä entistä erikoisempien esitysten myötä, että nyt ajetaan ideologisilla perusteilla metsätaloutta ja lihantuotantoa Suomesta alas.

Näiden isojen uhkakuvien lomassa olemme onnistuneet seitsenvuotisen Cap-järjestelmän ehtojen kansallisen valmistelun saamaan valmiiksi.

Lue digiä _1 kk vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.