Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ou­lais­te­lais­läh­töi­nen Joona Vuoti paini kol­man­nek­si Bu­ka­res­tis­sa

Vieskan Voimaa edustava oulaistelaislähtöinen painija Joona Vuoti on kilpaillut ja leireillyt kesän aikana aktiivisesti. Tähtäimessä on ollut 23-vuotiaiden MM-kisat. Kilpailut olisi pitänyt 23.-29.10 Tampereella Hakametsän jäähallissa, mutta kansainvälinen painiliitto (United World Wrestling) ilmoitti elokuun alkupuolella, että kilpailut siirretään muualle.

UWW perusteli MM-kisojen siirtoa sillä, että Suomi ei pysty takaamaan kaikkien osallistujamaiden urheilijoiden tasapuolista mahdollisuutta osallistua kilpailuun. Käytännössä kysymys on Venäjän tai Valko-Venäjän passeilla matkustavista urheilijoista ja muista joukkueen jäsenistä. Kesäkuun lopussa Espanjan viranomaiset eivät myöntäneet viisumeja kyseisten maiden U20 EM-kisoihin pyrkineille urheilijoille, joten lopuilta tämän vuoden arvokilpailujen järjestäjiltä alettiin vaatia takuita viisumien myöntämisestä.

Hakametsässä käytäviin MM-kisoihin odotettiin ennakkoon lähes 800 kilpailijaa 60-70 maasta. Korvaavaksi kilpailupaikaksi ovat ehdolla Egypti, Albania ja Pohjois-Makedonia.

Viime viikonloppuna Joona Vuoti kävi kilpailemassa Romanian Bukarestissa Ion Cornianu & Ladislau Simon -turnauksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.