Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ou­las­kan­kaan pal­ve­luis­ta tehdään vuoden 2024 aikana ko­ko­nais­sel­vi­tys –Näin eh­dot­taa Pohteen tu­le­vai­suus­lau­ta­kun­ta

Oulainen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tulevaisuuslautakunta kokoontui päättämään aluehallitukselle lähetettävästä esityksestä sote-järjestämissuunnitelman päivittämiseksi. Lopullisen päätöksen suunnitelmasta tekee hyvinvointialueen valtuusto kokouksessaan 20. marraskuuta.

– Kävimme esityksestä pitkiä keskusteluja ja äänestyksiäkin pidettiin, vaikka hyvässä yhteistyössä esitystä teimme. Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman osana tehty esitys ja sen toimenpiteet eivät ole helppoja ratkaisuja kenellekään meille päättäjille, mutta tulevaisuuslautakunta on kuitenkin ottanut talouden reunaehdot vakavasti. Näillä ratkaisuilla pyritään turvaamaan lakisääteiset palvelut. Toimintatapojen muutos edellyttää pitkäjänteistä työtä hyvinvointialueen eri tasoilla. Nyt tehty esitys on nähtävä osana tätä jatkumoa. Lautakunta myös kantaa huolta henkilöstön riittävyydestä ja jaksamisesta, sanoo kokouksen puheenjohtajana toiminut Rami Rauhala.

Aluehallitukselle lähtevässä esityksessä tavoitellaan edellisen sote-järjestämissuunnitelman tapaan kalliiden ja raskaiden palvelujen vähentämistä ja kevyempien kotiin annettavien palvelujen vahvistamista. Asumispalveluja vähennetään ikäihmisten, vammaisten sekä mielenterveys- ja päihdepalveluissa ja korvataan kotiin annettavilla palveluilla sekä tuetun asumisen palveluilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.