50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Oulun ete­läi­sen alue pe­rä­lau­ta­me­net­te­lyyn: Raahen isän­nöi­tä­väk­si suun­ni­tel­tu työl­li­syys­alue val­tio­neu­vos­ton pää­tet­tä­väk­si

Raahen isännöimä Oulun eteläisen alue perälautamenettelyyn.

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy te-toimistolta kuntien muodostamille työllisyysalueille 1.1.2025.

Työ- ja elinkeinoministeriö esittää Valtioneuvostolle, että tämä hyväksyy Pohjois-Pohjanmaalta Oulun ja Kainuu–Koillismaa-työllisyysalueet jo marraskuun lopussa.

Sen sijaan  Raahe–Kalajoki–Ylivieska–Nivala -työllisyysaluetta esitetään valtioneuvoston päätettäväksi, sillä Haapajärven, Oulaisten ja Pyhäjärven kaupunginvaltuustot eivät hyväksyneet Raahen kaupungin esittämää yhteistoimintasopimusluonnosta ja järjestämissuunnitelmaa. Oulun eteläisen työllisyysalueen isäntäkuntana toimisi Raahe.

Valtioneuvoston päätös, jota kutsutaan myös perälautamenettelyksi, tarkoittaa, että valtioneuvosto päättää työllisyysalueen muodostamisesta tai kunnan kuulumisesta työllisyysalueeseen, jos kunta jää työllisyysalueen ulkopuolelle. Samalla valtioneuvosto päättää myös kustannusten jaosta, hallintomallista, virkojen ja tehtävien järjestämisen perusteista ja muista yhteistoiminnan järjestämiseksi välttämättömistä asioista, joista kunnat eivät ole sopineet.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti torstaisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi torstaisin