50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Oulun po­lii­si­lai­tos jär­jes­tää aseiden ja rä­jäh­tei­den ar­mo­vuo­si­ke­räyk­sen ensi viikon per­jan­tai­na

Keräyspäivänä voi ilman seuraamuksia luovuttaa poliisille kuolinpesän aseita sekä tarpeettomiksi käyneitä ja luvattomia aseita ja patruunoita. Luovuttamiseen ei tarvitse varata aikaa.
Keräyspäivänä voi ilman seuraamuksia luovuttaa poliisille kuolinpesän aseita sekä tarpeettomiksi käyneitä ja luvattomia aseita ja patruunoita. Luovuttamiseen ei tarvitse varata aikaa.
Kuva: PEKKA AHO

Oulun poliisilaitos järjestää ampuma-aseiden ja räjähteiden armovuosikeräyksen perjantaina 25. maaliskuuta.

–Keräyspäivänä voi ilman seuraamuksia luovuttaa poliisille kuolinpesän aseita sekä tarpeettomiksi käyneitä ja luvattomia aseita ja patruunoita. Luovuttamiseen ei tarvitse varata aikaa, poliisilaitokselta opastetaan.

–Armovuosikeräyksen tarkoituksena on ennalta estää vahinkoja, joita kuolinpesien tai muulla tavalla yksityisten henkilöiden haltuun joutuneet luvattomat aseet, vanhentuneet räjähteet esimerkiksi sotamuistot ja ilotulitteet voivat aiheuttaa.

Poliisiasemalle ei kuitenkaan saa tuoda räjähteitä, vaan niistä tulee erikseen ilmoittaa poliisille.

–Muistutamme, että räjähteihin liittyy aina vaaroja, joten niihin ei tule koskea. Poliisi itse noutaa räjähteet hävitettäväksi. Mikäli ei pysty itse toimittamaan ampuma-aseita ja patruunoita poliisille, poliisi noutaa niitä erikseen sovittavana ajankohtana. Näistä tehdään poliisille ilmoitus sähköpostin kautta osoitteella aseasiat.oulu@poliisi.fi

Poliisi ottaa vastaan ampuma-aseita ja patruunoita myös poliisilaitoksen normaaleina asetarkastuspäivinä.

Poliisiasemat, joissa otetaan vastaan ampuma-aseita ja patruunoita: Oulu, Haukipudas, Ylivieska, Haapajärvi, Raahe, Kajaani, Kuusamo, Pudasjärvi, Suomussalmi ja Kuhmo.