Ota käyttöön: Näin hel­pos­ti lataat Py­hä­jo­ki­seu­dun so­vel­luk­sen kän­nyk­kää­si

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maa on siir­ty­nyt ko­ro­na­epi­de­mian kiih­ty­mis­vai­hee­seen – Maskeja suo­si­tel­laan nyt käy­tet­tä­väk­si myös toisen asteen op­pi­lai­tok­sis­sa ja työ­pai­koil­la

Pohjois-Pohjnamaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa maskia käytettäväksi nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin, työpaikoille, julkisiin sisätiloihin sekä yleisötilaisuuksiiin.
Pohjois-Pohjnamaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa maskia käytettäväksi nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin, työpaikoille, julkisiin sisätiloihin sekä yleisötilaisuuksiiin.
Kuva: Jussi Leinonen

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaina 24. marraskuuta, että epidemia on siirtynyt alueella kiihtymisvaiheeseen. Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt ja ilmaantuvuusluvut ovat nousussa Pohjois-Pohjanmaalla. Epidemian leviämisen hillitsemiseksi alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella otetaan käyttöön epidemian kiihtymisvaiheen suosituksia.

Tartuntamäärien kasvu keskittyy edelleen Ouluun, mutta koko aluetta koskevilla suosituksella halutaan ennaltaehkäistä tartuntojen leviämistä.

Ryhmä antoi uusia suosituksia koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Uudet suositukset tulevat voimaan torstaina 26.11. ja ovat voimassa 18.12.2020 asti.

Fakta

Uudet suositukset 26.11.-18.12.

Laajennettu etätyösuositus: Suositellaan, että kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti.

Etäkokouskäytännöt: Suositellaan siirtymistä mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöihin sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.

Maskisuositukset: Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa (voimassa Oulussa jo 29.10. lähtien), toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa sekä työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista.

Yksityistilaisuudet: Suositellaan, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.

Harrastusryhmät (voimassa Oulussa jo 29.10. lähtien): Suositellaan noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen annettuja tarkennettuja turvallisuusohjeita.

Riskiryhmät (voimassa Oulussa jo 29.10 lähtien): Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (esimerkiksi yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike)

Aiemmin annetut suositukset

Maskisuositukset (koskee yli 15-vuotiaita): Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella sekä riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Maskisuositus on myös annettu terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä, mikäli turvavälit eivät toteudu. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita. Sosiaalihuollon ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköissä suositus henkilökunnan suunenäsuojainten käytöstä on ollut voimassa jo aiemmin ja jatkuu entisenlaisena