Joulukalenteri: Lasten pii­rus­tuk­sia li­sä­tään tänne päi­vit­täin aattoon asti

Katso video: Mil­lai­sia mah­dol­li­suuk­sia Leden Group tuo Ou­lai­siin?

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maan yrit­tä­jien kan­na­not­to: "Poh­teen alueel­la tehdään pa­niik­ki­rat­kai­su­ja" –Koh­tuu­ton­ta pai­net­ta pie­nil­le sote-alan yri­tyk­sil­le

KANNANOTTO

Hyvinvointialueiden rahoituskriisi syvenee kovaa vauhtia. Edellisen hallituksen aikana annetun 500 miljoonan euron lisärahoitus hoitojonojen purkuun on käytetty ja lopputuloksena oli hoitojonojen pidentyminen muutaman kuukauden aikana jopa 45 prosenttia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa oli elokuussa 30 500 ihmistä yli kuuden kuukauden laittomassa hoitojonossa. Lisäksi kolmesta kuuteen kuukautta hoitoon jonottavia ihmisiä oli 48 000.

Pohteen viranhaltijat ovat valmistelleet noin 100 miljoonan euron säästöohjelman. Ohjelman johtolankana palveluverkon supistamisen lisäksi näyttää olevan yksityisen palvelutuotannon alasajo ja siirtäminen Pohteen hoidettavaksi.

Itse asiassa alasajo on jo alkanut, vaikka luottamushenkilöt eivät ole käsitelleet varsinaista säästöohjelmaa. Kärsijöinä ovat asiakkaat ja yksityinen sektori. Erityisesti tilanne on kärjistynyt kotihoidon saralla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.