50 kuvaa: Ou­lais­ten lukion Wanhat 2024

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Kerro havainnoistasi: Ve­si­joh­to­ver­kos­tos­sa on vuo­to­koh­ta Ou­lai­sis­sa

Mainos: Talvitarjouksena Pyhäjokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Poliisi nappasi rat­ti­juop­po­ja pois lii­ken­tees­tä Raa­hes­sa ja Yli­vies­kas­sa

-

Raahessa Ouluntiellä puolen yön maissa, hieman lauantain puolella, poliisi sai kiinni ajosta henkilöautolla paikkakuntalaisen nelikymppisen miehen, joka puhalsi 0.73 mg/l lukeman. Tulos vahvistui tarkkuusalkometrissä, jossa tulos oli 0,81 mg/l, joka vastaa noin 1,8 promillea. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä rattijuopumuksena.

Poliisi otti kiinni Raahessa Kummatinkadulta raahelaisen nuoren miehen. Ajokortiton mies saatiin kiinni ajelemasta lauantaina aamuyöllä kello 2.24. Mies puhalsi 0,50 mg/l ja tulos vahvistui tarkkuusalkometrissa, josta tuli sama tulos. Tulos vastaa noin 1,1 promillea. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Autossa oli matkustajana henkilöauton omistaja, jonka epäillään syyllistyneen ajoneuvon luovuttamiseen kortittomalle ja juopuneelle henkilölle.

Ylivieskassa Sievintiellä tapahtui kello 04.30 jälkeen erikoisempi rikosepäilytapaus, jossa auton matkustajana ollut nuori aikuinen mies riehaantui matkan aikana ja käänsi yllättäen auton rattia kesken ajon. Siten, että auto ajautui ojaan. Matkustaja oli humalassa ja puhalsi 1,70 promillea. Tulos vahvistui tarkkuusalkometrissa, ja koska mies tarttui ajon aikana hallintalaitteisiin alkoholin vaikutuksen alaisena, niin häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettajaa ei epäillä mistään ja autossa olijat eivät loukkaantuneet ojaan ajossa.