Karkauspäivä : Aaro Tör­mi­kos­ki on kar­kaus­päi­vän päi­vän­san­ka­ri: "On sitä monet ih­me­tel­leet ja nau­ra­neet­kin, että miten oot syn­ty­nyt kar­kaus­päi­vä­nä"

Maskeerattu mies: Jorma Rantala kertoo ami­raa­li Thitzin tarinan

Mainos: Tutustu Pyhäjokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Po­li­tiik­ka ajaa prio­ri­soin­nin edelle

Juuri nyt olisi kuntavaaleissa kova tohina päällä, ellei korona olisi sotkenut aikataulua. Maan hallitus päätti lopultakin siirtää vaaleja huhtikuulta kesäkuulle. Päätös siirrosta tehtiin myöhään. Vaalien aikataulu oli tiedossa, niin myös se, että pandemia ei hellitä. Siksi vaalien siirtämisestä olisi hyvin voitu tehdä päätös hyvässä ajoin jopa viime vuoden puolella.

Nyt kävi niin, että kertaalleen jo jätettyjen ehdokashakemusten jättöpäivän aikataulu siirtyi toukokuulle. Jo mukaan ilmoittautuneet ehdokkaat ovat automaattisesti edelleen mukana ehdokasasettelussa elleivät vaaliasiamiehet tee listoihin muutoksia.

Korona on jo yli vuoden sysännyt Suomen hallitukselle kiireitä. On siis ymmärrettävää, että on asioita, jotka saattavat jäädä huomiotta.  Kuitenkin tuntuu kummalliselta, että niinkin merkittävä tapahtuma, kuin vaalien järjestäminen on jäänyt muiden kiireiden jalkoihin. Vaalithan – myös kunnallissellaiset – ovat demokraattisen järjestelmämme kulmakivi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.